Pattog, mint a nikkelbolha

“Pattog, mint a nikkelbolha”…Sokszor halljuk ezt a hasonlatot, de vajon mi is az a nikkelbolha.
* A címünkben szereplő csodabogarat a való életben hiába keresnénk, hiszen a nikkelbolha nem egy valós állat, csupán egy szólásnak (pattog, ugrál, ugrik, mint a nikkelbolha) a szereplőjeként jelent meg a szóhasználatban. Ezekkel a szólásokkal a beszélők arra utalnak, hogy mennyire mozgékony, eleven, izgága stb. valaki (vagy valami).
A nikkelbolha az olyan szavak közé tartozik, amelyek egyébként nem élnek a nyelvben, csupán a szólás megalkotója találja ki őket, hogy hatásosabban fejezze ki magát.

Ennyit a nyelvművelésről!
Jöjjenek élményeink, tapasztalataink a Parrot Mini Drones Jumping Sumoról!

“Természetesen” ez a kis játék is az idei Sziget idejére érkezett hozzánk próbára az Apcom és a Morphoegyüttműködésének köszönhetően – akárcsak a Parrot Bebop, vagy a Fitbit Surge.

A Jumping Sumo – többnyire – két keréken gurulva közlekedik, ám a nevéhez hűen ugrásokra, szaltóra is képes a kis eszköz.

A dobozból kiemelve azonnal a töltőre csatlakoztattam a játékot,hogy minél előbb megnézhessem, mire is képes.
Az akku feltöltését követően a teraszunk előtti fűben néztem meg, hogyan is birkózik meg a kicsike a tereppel.
A számára nagy fűben is elbukdácsolt, ám az érezhető volt, hogy az ottani küzdelem nagyban merítheti az akkumulátort, ezért gyorsan az aszfaltra irányítottam, hogy ott gyakoroljuk a közlekedést, az ugrásokat.

Közlekedés, gurulás, ugrás…
A Parrot Jumping Sumo – ahogy azt fentebb már említettük – két keréken közlekedve “küzd meg az elemekkel”.
Ezek a kerekek egyrészt a “gumiabroncsuknak”, másrészt a rugalmas műanyag keretüknek és küllőiknek (háromküllős) köszönhetően igen jól viselik a nagyobb terhelést is.
Mindezek felett ráadásul a kerekek “ki-, vagy behajtásának” köszönhetően >>>