Nem vág a csuklódba

Mint arról egy korábbi tesztünkben már beszámoltunk, a Sziget és a Strand fesztiválok alatt tesztelhettük a  Fitbit Surge okosórát a Morpho és az Apcom jóvoltából.
(Ugyanakkor, amikor a Parrot Bebop drónt és a Parrot Jumping Sumot is gyűrtük…)

A Fitbit Surge okos/fitneszórához hasonlóan a Flex is az aktív életvitelt követők hasznos társa lehet a mindennapokban.

A fitneszórával ellentétben a Flex nem rendelkezik kijelzővel, így ennél az eszköznél a mobilunk, tabletünk, laptopunk vagy számítógépünk segítségével tudjuk nyomon követni, hogy éppen hány lépésnél tartunk az adott napon, vagy esetleg mennyi a pulzusunk, netán mennyi kalóriát égettünk el.
Természetesen ez az eszköz is értesít bennünket, ha átléptük az adott napon a bűvös tízezer lépést.
A Surge-hoz hasonlóan rezeg az ember csuklóján a karkötő és ezzel értesít bennünket, hogy átléptük (szó szerint) a bűvös számot.
Mivel nincs saját kijelzője, apró LED-ek mutatják, körülbelül merre is járunk a napi lépésszámban. (Minden LED 20%-ot jelöl.)

A Flex is képes arra, hogy figyelje az alvásunkat és az applikáción beállított időben felébresszen bennünket, ugyanis az eszközbe beépítettek egy halk ébresztés funkciót is, mely gyengéd rezgéssel ébreszt.
Érdekessége a Fitbit fitnessz termékeinek, hogy gyakran nem pontosan a beállított időpontban ébresztenek.
Ez nem azt jelenti, hogy netán pontatlanok lennének!!!
Az fitneszkarkötők/órák ugyanis figyelik az alvásunk minőségét és ha azt érzékelik, hogy éppen mélyálomban vagyunk, akkor hagynak még bennünket egy kicsit regenerálódni.
De ugyanígy előfordulhat, hogy valamivel korábban kelt fel bennünket az eszköz – ha azt érzékeli, hogy éppen akkor a “legfájdalommentesebb” az ébredés.
Természetesen nem hagy bennünket órákkal tovább aludni és nem is kelt fel minket órákkal korábban.
A tűréshatár mindössze 5 perc ide-oda.

Be kell vallanom, hogy a Flex-et csupán két napon át viseltem, majd odaadtam egyik volt kollégánknak, hogy Ő tesztelje élesben a Sziget alatt.
A két nap során azonban arról meggyőzött a kicsike, hogy egyrészt (a Surge-hoz hasonlóan) észrevétlen a viselete, másrészt automatikusan szinkronizálja magát okoseszközünkkel (iOs és Android egyaránt), tabletünkkel, PC-nkkel. Ennek köszönhetően tényleg a pillanatnyi “fogyasztást” (ha már egyszer kalóriát is mér) olvashatjuk le.

“A Flex igynenes online eszközökkel és alkalmazásokkal érkezik, melyek segítségével célokat állíthatsz be és követheted a fejlődésedet grafikonokon és diagramokon. Vezesd az étkezéseidet, edzéseidet és sok minden mást, így teljes rálátást kapsz az egészségügyi szintedre. Ha pedig látod, milyen közel jársz a céljaidhoz, az extra motivációt ad annak eléréséhez” – olvasható az ismertetőben.

A gumi szíj egyáltalán nem irritálja az ember csuklóján a bőrt – még akkor sem, ha nagy porban viseljük a szerkezetet a mindennapokban.
A “csat” tulajdonképpen nem is csat, hanem két fém “mandzsetta”, ‘melyek segítségével fixen rögzíthető karunkon az eszköz.
A széles színválasztéknak köszönhetően pedig nem lógunk ki a sorból akkor sem, ha esetleg egy buliba, vagy egy üzleti megbeszélésre, esetleg sportolni, netán az operába érkezünk.

Az, hogy 120 órányi akkumulátoridővel számolhatunk, garancia, hogy tényleg aktív életet élhessünk.

Fitbit Flex aktivitásmérő csuklópánt
Gyártó: Fitbit
Kapcsolat: Bluetooth v4.0 és Bluetooth Smart szükséges
Kijelzés: lépés, megtett távolság, elégedett kalóriák
Vízálló (10 m mélység)
Akkumulátor: Li-Polymer
Akku kapacitás: 120 óra