Megszakadt a második tesztnap Bahreinben

Formel 1 - Mercedes-AMG Petronas Motorsport, Bahrain Test 2023. George Russell Formula One - Mercedes-AMG Petronas Motorsport, Bahrain Pre-Season Test 2023. George Russell

Időpont: 2023. február 24., péntek

Pilóta: Lewis Hamilton (AM), George Russell (PM)

Pálya: Bahreini Nemzetközi Versenypálya

A pálya hossza: 5,412 km

Teljesített körök: Lewis 72, George 26, összesen 98

Megtett távolság: Lewis 389,664 km, George, 140,712 km, összesen 530,376 km

Legjobb köridő: Lewis 1 33,954 mp (C3), George 1 33,654 mp (C3)

A bahreini szezon előtti tesztek megszakadt második napján a csapat délutáni programja lecsökkent egy hidraulikus hiba miatt. Ezt megelőzően a csapat közel egy évszázados kört tett meg, értékes adatokat gyűjtve, és tanulságokkal egészítette ki a tegnapi futást.

Lewis 72 túrát jegyzett a bahreini nemzetközi körversenyen a délelőtt folyamán. A melegebb környezeti és pályahőmérséklet bonyolulttá tette a körülményeket, és a csapat az autók általános egyensúlyának megértésére összpontosított. George átvette a W14-et délutánra, az aero rake munkával kezdve. Alkonyatkor a figyelem az egyensúly-ellenőrzésre terelődött, a tervezett hosszú futások programja előtt; George a C3-as abroncsot használta a nap leggyorsabb körére, 133,654 másodpercre. 26 körrel az öv alatt, és 90 perccel az edzésből, a már említett hidraulikus hiba miatt idő előtt véget ért a csapat napja George első hosszú futásakor.

Andrew Shovlin, a pályamenti mérnöki igazgató

Nem volt túl erős a második napunk; Megbízhatósági probléma miatt nem volt jó megállni a pályán, és küzdöttünk azért, hogy az autót jól kiegyensúlyozzuk a változó körülmények között. Folyamatban van néhány vizsgálat, hogy megértsük, miért jelent ez akkora kihívást ma, amikor tegnap ez meglehetősen egyértelmű volt. Ez a munka éjszaka is folytatódik, és kétségtelenül többet fogunk tudni reggel. Érdekes lesz holnap látni, hogy megértjük-e a teljesítmény csökkenését, és mérsékeljük-e az elveszett pályaidőt.

Lewis Hamilton

Nehéz reggel volt. A meleg hőmérséklet kihívást jelentett a gumiabroncsok túlmelegedésével, ahogyan azt gyakran látjuk itt Bahreinben. Ennek ellenére teljesítettük a futási tervünket, és jó volt megszerezni ezt a futásteljesítményt. Mindenki hihetetlenül keményen dolgozik, koncentrált, és mindent felfedezünk a W14-el kapcsolatban. Rengeteg munkát tervezünk a holnapi szezon előtti tesztelés utolsó napjára.

George Russell

Sajnos ma délután volt egy hidraulika problémánk, ami miatt futni kellett. Annak ellenére, hogy nem teljesítettük a teljes programunkat, a nap folyamán érdekes dolgokat fedeztünk fel az adatokból. Ez pozitívum, és egyik napról a másikra elemezzük ezeket a köridő megállapítása céljából. Még nem oldottunk fel mindent a W14-ben, és mindenki keményen dolgozik ennek érdekében, és maximalizálja a holnapi utolsó tesztnapunkat.