Eredményes első tesztnapon van túl a W14 Bahreinben

Formel 1 - Mercedes-AMG Petronas Motorsport, Bahrain Test 2023. Lewis Hamilton Formula One - Mercedes-AMG Petronas Motorsport, Bahrain Pre-Season Test 2023. Lewis Hamilton

Eredményes első nap Bahreinben

Időpont: 2023. február 23., csütörtök

Pilóta: George Russell (AM), Lewis Hamilton (PM)

Pálya: Bahreini Nemzetközi Versenypálya

A pálya hossza: 5,412 km

Teljesített körök: George 69, Lewis 83, összesen 152

Megtett távolság: George 373,428 km, Lewis 449,196 km, összesen 822,624 km

Legjobb köridő: George 1 34,174 mp (C3), Lewis 1 33 508 mp (C3)

Eredményes első nap volt a szezon előtti tesztelés Bahreinben. A csapat egy kiterjedt programot hajtott végre, amely a tanulásra, a korrelációra és a W14-gyel való adatgyűjtésre összpontosított.

George reggel vezetett, eleinte aero gereblyével futott, majd a munkamenet felénél átváltott a beállítási munkára. 69 kört futott, és a C3-as abroncson 134,174 mp-es legjobb időt érte el.

A nap második felét Lewis vette át, 83 kört teljesítve a leggyorsabb 133.508-as idővel ért célba, szintén C3-as abroncson. Az edzés megkezdéséhez vezető alapfutást követően a hangsúly a hosszú futásokra és a naplementekor a gumikeverék-seprésre váltott.

Andrew Shovlin, a pályamenti mérnöki igazgató

Jól kezdtük a tesztelést. Az autó az elejétől a végéig hibátlanul futott, és ez lehetővé tette számunkra, hogy egy ambiciózus programot teljesítsünk az első napra. Mindig eltelik néhány nap, amíg megértünk egy új autót, de ésszerű módon tudjuk, hol szeretnénk javítani az egyensúlyt. Biztató volt, hogy sokkal nyugodtabb, stabilabb platform, mint a W13.

A teljesítménykép mindig homályos az első nap után, így nem lehet megmondani, hol tartunk, de már azonosítottunk néhány kulcsfontosságú területet, ahol találhatunk teljesítményt. Abból a feltételezésből fogunk dolgozni, hogy felzárkózunk, és mindent meg kell tennünk, hogy teljesítményt találjunk az egy hét múlva esedékes első futam előtt. A következő két nap ugyanolyan zsúfolt lesz, mint ma, hiszen minden tőlünk telhetőt belesűrítünk a programba. Remélhetőleg az autó továbbra is úgy jár, mint a karikacsapás, és ki tudjuk hozni a legtöbbet a hátralévő pályaidőből.

George Russell

Nagyszerű volt újra az autóban ülni, és megtapasztalni az első igazi élményt a W14-ről. Még túl korai megmondani, hogy a teljesítményünk a versenyhez képest hol van, de tiszta napunk volt, és sokat tanultunk. Rengeteg pozitívumot el lehet vinni, és az elkövetkező napokban az autóban rejlő lehetőségek maximalizálására koncentrálhatunk.

Lewis Hamilton

Jó újra az autóban ülni itt, Bahreinben. Szép, hűvös délután volt az időjárás szempontjából, bár szeles. Végigjutottunk a programunkon, és rengeteg adatot gyűjtöttünk. Megbízhatóságunk is jó volt, ami hozzájárult a teljes futásteljesítményünkhöz; ez annak a csodálatos munkának köszönhető, amelyet Brackleynél és Brixworthnél végeztek. Továbbra is drukkolnunk kell, magunkra kell koncentrálnunk, és koncentrálnunk kell. Nehéz tudni, hogy hol vagyunk a sorrendben, de a következő napokban jobb érzésünk lesz.