Előrehaladás a tesztelés végén

Formel 1 - Mercedes-AMG Petronas Motorsport, Bahrain Test 2023. George Russell Formula One - Mercedes-AMG Petronas Motorsport, Bahrain Pre-Season Test 2023. George Russell

Időpont: 2023. február 23., péntek

Pilóta: George Russell (AM), Lewis Hamilton (PM)

Körverseny: Bahreini Nemzetközi Körverseny

A pálya hossza: 5,412 km

Teljesített körök: George 83, Lewis 65, összesen 148

Megtett távolság: George 449,196 km, Lewis 351,780 km, összesen 800,976 km

Legjobb köridő: George 1 31,442 mp (C5), Lewis 1 30 664 mp (C5)

A csapat pozitív előrehaladást ért el a W14-el, és jelentős futásteljesítményt ért el, ahogy a szezon előtti tesztek véget értek Bahreinben. Délelőtt George futott, délután pedig Lewis vette át az irányítást, így a versenyzők összesen 148 kört tettek meg a nap folyamán.

A kiterjedt pálya melletti és gyári munka után a kezdeti futás az egyik napról a másikra bekövetkező változások értékelésére összpontosított. George ezután nekilátott egy programnak, amely a gumikeverékek összehasonlítására összpontosított, és a C5-ös abroncs segítségével állította be a leggyorsabb, 131,442 másodperces kört. A C1 és C2 vegyületeket használó hosszú távú program következett, mielőtt Lewis beült a W14 volánja mögé délutánra. Az ebéd utáni munkát a C3-as abroncs hosszú futásával kezdte, majd George ma reggeli gumikeverék-összehasonlítását tükrözte. A Csapat teszt leggyorsabb köridejét az éjszaka beálltával határozták meg; Lewis feltette a C5-ös keveréket, hogy 1m30.664s-et állítson be.

Andrew Shovlin, a pályamenti mérnöki igazgató

Egyik napról a másikra sokat dolgoztunk, hogy finomításokat találjunk az autó specifikációin, és helyreállítsuk az irányt a beállításban. Úgy tűnik, sikerült előrehaladnunk; Mindkét pilóta úgy érezte, hogy az autó sokkal jobb helyen van a mai körülmények között, és az egyensúly közelebb van ahhoz, amit egy körön és hosszú távon igényelnek. Nyilvánvaló, hogy van még tennivalónk az autók tempójában, de a mai nap sokkal koherensebb képet ad arról, hogy hová kell összpontosítanunk erőfeszítéseinket. A jövő hétvége előtti időt arra használjuk, hogy átnézzük az összegyűjtött adatokat, és egy kicsit több köridőt gyűjtsünk.

George Russell

Sokkal pozitívabb napunk volt ma. Tettünk egy lépést előre, és haladtunk a tegnapi problémák megoldásában. Úgy gondolom, hogy javítottunk az autón a tesztek során, és ma sokkal jobb ablakot kaptunk a W14-ből. Van még tennivaló bőven, de jobb formában vagyunk a jövő hétre, és még több lesz.

Lewis Hamilton

Érdekes néhány nap volt itt Bahreinben. Sok felfedezés történt, és az egész csapat ugyanazzal a mentalitással közelítette meg, keményen dolgozott, nem volt önelégült és koncentrált. Nem egészen ott tartunk, ahol szeretnénk, de ez egy jó platform a kiinduláshoz. Nem tudjuk, hol leszünk a jövő héten, de pozitívak maradunk, és továbbra is a maximumra törekszünk.