KIA “f@szagyerek”?

Valamikor a kilencvenes évek elején amikor az első KIA modellek megjelentek hazánk útjain ezzel a nemtitkoltan ironikus mondattal illettük az összes koreai modellt:  “KIA f@szagyerek?”


Aztán szép lassan kinőtték a pride, shuma modelleket és egyre többet halottuk, hogy nem kell szervizelni őket és nagyon megbízhatóak. A kinézetük és az anyaghasználatukkal volt baj azért szerintem de szépen lassan felnőttek az európai ízléshez.

Mára viszont sok kategóriában az átlagól erősen jobb és megbízhatóbb autókat árulnak és a formájuk sem vicces már sőt talán  kategóriánként az élvonalhoz tartoznak (na jó, alulról).

Most volt szerencsém a STINGER modell GT verziójához, ami csupa meglepetés volt.

Mint mindig most is csak keveset mentem vele és szubjektív véleményem van róla.

A külső kifejezetten dögös, sportos a beltérben még pár órát a tervezők agyalhattak volna de minden igényt kielégít így is ha csak nem valami német prémiuból pattan át az ember.

Tehát a beltér.

Jó az anyaghasználat, helyén van minden, némely rész talán bazári de rendben van. Egy dolog nincs nagyon rendben!! I30 modellel járok és elől talán tágasabbnak érzem lábtérben és fejtérben biztosan. Ne gondoljátok, hogy nincs benne hely csak olyan bunker érzése van az embernek. A bunker érzés menet közben is megvan, nagyon tömb szerű az autó, sehol egy nyekkenés sehol egy zörej pedig elég “hugnarikium” utakon vezettem – ráadásul, ahogy hallottam, kapott már szegény tesztgép bőven…

Mivel GT kivitel ha jól sejtem senkit sem ez érdekel hanem az, hogy megy.

Egyszóval? B+
Nem úgy, hogy beesik a szemgolyód hanem úgy, hogy ekkora autó ennyire megindul.
Egy igazi nagy “pályakocsi”.
Pálya, mint autópálya.
Irtó stabil nagyon megy de nem hegyre való, oda az  I30N  kell.
Ezzel az embe hosszú utakra megy kényelemben és valami ésszerűtlen tartalékkal a motortérben.

GT mint grand turismo.

Kanyarban is nagyon stabil nyugi csak érzésemre az ő terepe az autópálya és az országút.
Van valami hátborzongató abban amikor sport fokozatra állítva az elektronikát tolsz egy olyan padlógázt amikor azt érzed, hogy a lábad a hűtővízbe ér.
Megemeli az orrát megfeszül és úgy elindul ahogy egy ekkora autótól sosem várnád el. Ilyenkor megjön az a fajta hang is amitől egy heteró férfinak szűk lesz a nadrágja.

Írok egy KIA modellről sok éve gy “ezisjólesz” modell volt aztán meg “egészenésszerű” modell és erre itt van egy ilyen modell?

Olvastál már róla ha jól sejtem , én is olvastam róla…

Nem fogod elhinni ha nem próbálod! 🙂

A régi ironikus mondás kérdőjelét meg kell változtatnom!

Már nem “KIA f@szagyerek?”, hanem,KIA f@szagerek!!!!!


Csak így tovább!