Katonásdi bohócteszt NEWS – A NASAM légvédelmi rakétarendszer is szerepel majd a gyakorlaton

    Az MH Dánielfy Tibor 205. Légvédelmi Rakétaezred MISTRAL alegységei mellett a két hete ünnepélyesen átadott NASAMS légvédelmi rakétarendszere is bekapcsolódik az Adaptive Hussars 2023 többnemzeti országos hadgyakorlatba – olvasható szombaton a honvedelem.hu oldalon.

    Azt írták, hogy a NASAMS légvédelmi rakétaüteg katonái már “bevagonírozták” a technikai eszközöket a győri laktanyában.


    Az új felszín-levegő rakétarendszerrel az utóbbi 30 év legnagyobb magyarországi hadgyakorlata során hajtanak majd végre “légvédelmi rakéta oltalmazási” feladatot hétfőtől Hajdúhadházon – tették hozzá.


    A honlapon közölték azt is, hogy az MH Dombay Miksa 4. Területvédelmi Ezred tartalékos katonái is elkezdték felkészülésüket az Adaptive Hussars 2023 hadgyakorlatra.


    A gyakorlat a tartalékosok intenzív részvételével zajlik, a Magyar Honvédség aktív és tartalékos állománya közösen teljesíti a feladatait – írták.


    Jelezték azt is: a 101. Területvédelmi Zászlóalj katonái Békéscsabán forgalomszabályozó képzéssel, általános lőkiképzéssel, valamint a segítségnyújtás gyakorlásával készülnek a hadgyakorlatra.


    A 46. Területvédelmi Zászlóalj katonái Tiszaszigeten eddigi felkészülésük alatt őrzés-védelmi feladatokat láttak el, valamint telepített Ellenőrző Áteresztő Pontot üzemeltettek – olvasható a honvedelem.hu-n.


    Felhívták a figyelmet arra, hogy megnövekedett közúti forgalomra kell számítani szombattól keddig, mert a tatai dandár a hadgyakorlat keretében haditechnikai eszközeinek közúti átcsoportosítását hajtja végre.


       Azt kérték az autósoktól, hogy a közúton áthaladó menetoszlop közé a behajtást lehetőség szerint kerüljék el, mert az fokozottan veszélyes.


    A részletes vonulási útvonal elérhető a honlapon.