Szalay-Bobrovniczky Kristóf bandája az ország védelmi képességeit teszteli

Debrecen, 2020. szeptember 29. Katonai nevelõ megméri az egyik épületbe lépõ növendék testhõmérsékletét a debreceni Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium bejáratában 2020. szeptember 29-én. A koronavírus-járvány második hulláma miatt október 1-jétõl valamennyi köznevelési intézményben a belépéskor megmérik a diákok és a dolgozók testhõmérsékletét, hogy kiszûrjék a betegeket és ezzel csökkentsék a fertõzés kockázatát. MTI/Balázs Attila

A Magyar Honvédség “Adaptive Hussars 23” elnevezéssel, a NATO-erők részvételével többnemzeti, országos hadgyakorlatot tart novemberben, amelyen az ország védelmi képességeit teszteli – jelentette be Szalay-Bobrovniczky Kristóf. A honvédelmi miniszter közlése szerint a következő hetekben a Magyar Honvédség katonai műveleteket hajt végre az ország több pontján, erősítve a együttműködését a civil közigazgatással.

    A Honvédelmi Minisztérium (HM) az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményben idézte a tárcavezetőt, aki kiemelte: a veszélyek korát éljük, háború, illegális migráció és azzal együtt terrorveszély sújtja Európát.


    A magyar kormány számára a béke megőrzése, Magyarország és a magyar emberek biztonsága a legfontosabb, amit a jól kiképzett honvédség tud garantálni, ezért a Magyar Honvédség vezérkari főnökével, Böröndi Gábor vezérezredessel közösen, “Adaptive Hussars 23” néven a korábbiaknál jóval átfogóbb gyakorlatot rendelt el – fogalmazott a miniszter.


    A HM közleménye szerint nemzetközi gyakorlat keretében az ország számos helyszínén, november 2-26. között a fő- és mellékútvonalakon megnövekedett katonai járműforgalomra kell számítani.


    A Magyar Honvédség kéri a járművezetőket, hogy a közlekedési szabályok betartásával és kellő óvatossággal közelítsék meg a katonai eszközöket, mivel azok mérete és sebessége, valamint a konvojok hossza és haladásának módja eltér a mindennapi közúti közlekedésben megszokottól. A zárt menetoszlopba nem hajthat be civil gépkocsi, ezért a biztonságos haladást kísérőjárművek biztosítják – írták a közleményben.


    A minisztérium arra kérte a közlekedőket, hogy a katonai menetoszlopok közelében minden esetben az aktuális útviszonyok, valamint az időjárási és látási körülmények figyelembevételével közlekedjenek.


    A hadgyakorlat aktuális folyamatáról a Honvédelmi Minisztérium tájékoztatni fogja a lakosságot – írták, egyúttal megköszönve a hadgyakorlattal járó esetleges közlekedési és egyéb kellemetlenségekért a lakosság megértését és türelmét.

Diákokon tesztelik, hogy aki háborúzni akar, az tényleg egy nulla, egy senki, egy szar-e

Aki háborúzni akar, az egy nulla, egy senki, egy SZAR! Európa legkorszerűbb harckocsigyára épült meg Zalaegerszegen