Katonásdi bohócteszt 3.0 – A honvédség tűzszerész és folyamőr ezrede is megkezdte az átcsoportosítást a hadgyakorlatra

    A Magyar Honvédség 1. Tűzszerész és Folyamőr Ezred is megkezdte a felkészülését az “Adaptive Hussars 23” többnemzeti, országos hadgyakorlatra, az alakulatnál hétfő délután trailerre helyezték a gyakorlatban részt vevő tűzszerész járőrhajókat – írta a honvedelem.hu hétfő este.

    Hozzátették: elindult Budapestről Kiskörére a Csepel naszád is, mivel a Tiszán folyami átkelés biztosításában kap majd szerepet.


    Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter csütörtökön jelentette be, hogy a Magyar Honvédség “Adaptive Hussars 23” elnevezéssel, a NATO-erők részvételével novemberben többnemzeti, országos hadgyakorlatot tart, amelyen az ország védelmi képességeit teszteli.


    A honvédelmi miniszter közlése szerint a következő hetekben a Magyar Honvédség katonai műveleteket hajt végre az ország több pontján, erősítve az együttműködését a civil közigazgatással.


    A HM közleménye szerint az ország számos helyszínén november 2. és 26. között a fő- és mellékútvonalakon nagyobb katonai járműforgalomra kell számítani.


    A Magyar Honvédség kéri a járművezetőket, hogy a közlekedési szabályok betartásával és kellő óvatossággal közelítsék meg a katonai eszközöket, mivel azok mérete és sebessége, valamint a konvojok hossza és haladásának módja eltér a mindennapi közlekedésben megszokottól. A zárt menetoszlopba nem hajthat be civil gépkocsi, ezért a biztonságos haladást kísérőjárművek biztosítják.

Diákokon tesztelik, hogy aki háborúzni akar, az tényleg egy nulla, egy senki, egy szar-e

Aki háborúzni akar, az egy nulla, egy senki, egy SZAR! Európa legkorszerűbb harckocsigyára épült meg Zalaegerszegen