Katonásdi bohócteszt 2.0 – A Magyar Honvédség Altiszti Akadémia is megkezdte az átcsoportosítást a hadgyakorlatra

    Hétfő hajnalban a Magyar Honvédség Altiszti Akadémia is megkezdte az átcsoportosítást az “Adaptive Hussars 23” gyakorlatra – írta a honvedelem.hu hétfő délután.

    Hozzátették: a Magyar Honvédség idei legnagyobb gyakorlata során az Alap Altiszti Felkészítésen résztvevő leendő altisztek már kiképzésük alatt is olyan szakmai tudást és gyakorlati tapasztalatokat szerezhetnek, amelyek a későbbiekben hozzájárulnak sikeres katonai szolgálatukhoz.


    Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter múlt héten csütörtökön jelentette be, hogy a Magyar Honvédség “Adaptive Hussars 23” elnevezéssel, a NATO-erők részvételével többnemzeti, országos hadgyakorlatot tart novemberben, amelyen az ország védelmi képességeit teszteli.


    A honvédelmi miniszter közlése szerint a következő hetekben a Magyar Honvédség katonai műveleteket hajt végre az ország több pontján, erősítve a együttműködését a civil közigazgatással. A HM közleménye szerint nemzetközi gyakorlat keretében az ország számos helyszínén, november 2-26. között a fő- és mellékútvonalakon megnövekedett katonai járműforgalomra kell számítani.


    A Magyar Honvédség kéri a járművezetőket, hogy a közlekedési szabályok betartásával és kellő óvatossággal közelítsék meg a katonai eszközöket, mivel azok mérete és sebessége, valamint a konvojok hossza és haladásának módja eltér a mindennapi közúti közlekedésben megszokottól. A zárt menetoszlopba nem hajthat be civil gépkocsi, ezért a biztonságos haladást kísérőjárművek biztosítják.

Diákokon tesztelik, hogy aki háborúzni akar, az tényleg egy nulla, egy senki, egy szar-e

Aki háborúzni akar, az egy nulla, egy senki, egy SZAR! Európa legkorszerűbb harckocsigyára épült meg Zalaegerszegen