Javában pörög a Nagy Diák Anyanyelvi Teszt

Első alkalommal indított anyanyelvi versenyt a DUE Médiahálózat a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával. A játék egy ingyenes online teszttel startolt, amit bárki kitölthet, de a következő két fordulóban már csak a legsikeresebb 14 és 24 év közöttiek vehetnek részt.

Begurulva – Autó- és kütyümustra NEWS >>>


     A középdöntőbe a legügyesebben és leggyorsabban játszó ezer játékos kap meghívást. Közülük kerül ki a legjobb 10 fiatal, akik a fináléban mutathatják meg tudásukat. A szervezők a játék első két helyezettjét díjazzák, akik egy-egy e-book olvasót kapnak.


     A háromfordulós játékba online lehet bekapcsolódni, ahol 18 kérdésre kell válaszolni nyelvhelyességi, helyesírási kérdésekkel kapcsolatban, de a magyar szólások és közmondások is helyet kapnak a tesztben.


     A nyelv helytelen használata óriási károkat tud okozni, hiszen egy idő után rögzülnek a hibák. A Nagy Diák Anyanyelvi Teszt célja, hogy felhívja a fiatalok figyelmét a helyes nyelvhasználat fontosságára. Az országos edukatív program során a játékosok izgalmas és rendhagyó módon tesztelhetik tudásukat, gyakorolhatnak és szerezhetnek új tudást.

     Kiadó: Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesülete