Így kapott öt csillagot a Polo

Az Euro NCAP közzétette 2022 első biztonsági teszteredményeit. A Volkswagen Polo és a crossover Taigo egyaránt öt csillagot kapott.

Amint a közlemény kiemelte, a Volkswagen Polo frissítése, vagyis a facelift során sok új technológiát pakolt a népszerű modellbe. Az új középső légzsákoknak és a nagyobb teljesítményű ütközés-elhárító rendszereknek köszönhetően a megújult Polo simán megkapta a 2022-es ötcsillagos minősítést.

A Polo utastere szilárdan állta a frontális töréstesztet, a dummy bábuk pedig azt mutatták, hogy jó védelmet kap a vezető és az utas combcsontja. A vizsgálatok azt mutatták, hogy a kisautó hasonló szintű védelmet biztosít az különböző testméretű és különböző pozíciókban ülő utasok számára is.

A teljes szélességű merev akadály teszten jó vagy megfelelő védelemben részesült mind az elöl, mind a hátul ülők minden kritikus testterülete.

Ugyancsak mindkét üléssor fejtámlái jól védik a bent ülők nyakát az úgynevezett ostorcsapás jellegű sérülések ellen, vagyis olyankor, amikor az autóba hátulról rohannak bele.

Az Euro NCAP azt is megemlíti, hogy a Polo fejlett eCall rendszerrel rendelkezik, amely baleset esetén figyelmezteti a segélyszolgálatokat. Az autóban van egy olyan automatikus rendszer is, amely ütközés után fékez, hogy elkerülje a másodlagos ütközéseket.