Elkészült a ZalaZONE tesztpálya irodaház szerkezete

    Szimbolikus épület a ZalaZONE Ipari Park szerkezetileg mostanra elkészült irodaháza, amely a jelentős ütemben zajló fejlesztéseket mutatja – közölte Palkovics László vasárnap Zalaegerszegen.

    Az innovációs és technológiai miniszter a ZalaZONE irodaépületének bokrétaünnepén beszélt arról, hogy régebben azt “tanulta meg” német autóipari cégeknél, hogy először gyártani, kutatni és tesztelni kell, majd végül lehet egy irodaházat is felhúzni, de Zalaegerszegen, a járműipari tesztpálya környezetében olyan ütemű a fejlődés, hogy azt már meg kell mutatni a külvilág felé is.


    Külföldi példákat említve úgy vélekedett, hogy az elmúlt négy évben ezen a területen elindult fejlődés lendülete azt mutatja, itt nem kell kétszáz év ahhoz, hogy a közelben lévő területek is beépüljenek.


    Vigh László, a térség fideszes országgyűlési képviselője, a tesztpálya miniszteri biztosa kijelentette: a járműipar Szilícium-völgye épül a zalai megyeszékhelyen, ahol nemcsak a polgári közlekedésnek szánt járművek tesztelésére van lehetőség, de a védelmi ipar és a drónkutatás számára is megteremtik ennek a feltételeit.


    Balaicz Zoltán polgármester jelezte: a mintegy 700 négyzetméter alapterületű irodaépület 749 millió forintból épül, és várhatóan a nyár végére készül el.


    Háry András, a ZalaZONE Ipari Park Zrt. vezérigazgatója arról számolt be, hogy a 2016-ban építeni kezdett tesztpálya mellett egy olyan innovációs ökoszisztéma kezd kialakulni, ahol fejlesztőközpontok és gyárak is épülnek, a leendő irodaház pedig ennek a fejlesztésnek lesz a főhadiszállása.