Idén is megmérkőztek a hungaroringi teszten a nyári abroncsok

Érdemes most nyári gumira váltani? Az egyetlen nagyszabású hazai gumitesztből kiderül, amelyet idén is a Használtautó.hu autós magazinja és a Nonstopgumi.hu csapata készített. A 13 szett összevetését pedig ismét a Hungaroring szívében található Groupama Tanpályán, annak közreműködésével végezték. És vajon melyik szettet érdemes megvenni? Egy kalkulátor segítségével most mindenki megnézheti azt is, hogy számára melyik gumimodell lehet a leginkább testhezálló választás.

Minden tavasszal az autózás meghatározó kérdése a nyári gumira váltás. Idén ugyan a koronavírus és a kijárási korlátozás miatt jóval kevesebbet autózunk, a szakértők szerint viszont most sem érdemes elbliccelni a gumiváltást és az évszaknak megfelelő abroncs választását. Ahogyan az is egyértelmű, hogy most az autózás a legjobb és legbiztonságosabb közlekedési mód, amit immár az ingyenes közterületi parkolás is országszerte segít. A Használtautó.hu és a nonstopgumi csapata a Hungaroringen található Groupama Tanpályával karöltve – ahogyan 2012 óta minden évben, idén is – egy nagyszabású, közlekedésbiztonsági fókuszú gumiteszttel segíti az autósokat az abroncsválasztásban, kiemelve a tavaszi gumicsere fontosságát.

A teszten a hazánkban legnépszerűbbnek számító, 205/55 R16 méretben a nyári abroncsok mellett 2-2 négyévszakos, illetve 2-2 téli szett is mérkőzött az új garnitúrák között. A tesztelők továbbá azt is megnézték, miként viselkedik az autó egy használt, még a törvényi előírásoknak bőségesen megfelelő nyári szettel, illetve hogy mit tud egy 4 esztendős, még nem teljesen elhasznált téli gumival a tavaszi, 18-20 Celsius fokos hőmérsékleten, ami az elkövetkezendő napokban és az előrejelzések szerint húsvétkor is vár ránk.

A CIKKNEK MÉG NINCS VÉGE!
LAPOZZ A KÖVETKEZŐ OLDALRA!