A Za Rulem tesztjén a PremiumContact 6 abroncs győzött

A Continental nyári gumiabroncsa végzett az első helyen az orosz Za Rulem autómagazin tesztjén. Újabb győzelem a teszteken elért sikerek sorában.

A németországi autóklubok és autómagazinok által végzett tesztek során elért sikeres teljesítmények után a PremiumContact 6 most az orosz Za Rulem autómagazin nyárigumi-tesztjén is az első helyen végzett (2020/3. szám). „A legjobb gumiabroncs száraz úton fékezéshez, a legjobb kezelhetőséget nyújtja vizes és száraz körülmények között, illetve a zajkibocsátás teszten is a legjobbnak bizonyult” – foglalta össze a magazin. A szakértők 15 különböző, európai, amerikai és ázsiai gyártóktól származó 195/65 R 15 nyári gumiabroncsot vizsgáltak meg. Tesztjárműnek egy Skoda Octaviát használtak.

Az orosz autómagazin tesztjén megszerzett első hellyel a PremiumContact 6 újabb sikerrel bővíti a már amúgy is rendkívül meggyőző elismeréseinek listáját, melyeket idén tavasszal számos autóklub és autós magazin tesztjén elért eredményeivel érdemelt ki. Ide tartozik az Auto Zeitung (méret: 225/50 R17, 2020. február 19.) tesztjén nyújtott meggyőző teljesítmény, az ADAC, az ÖAMTC és a TCS autóklubok (méret: 225/40 R 18, 2020. február 25.) tesztjein kapott a „teszt legjobbja” értékelés, valamint az 50 különböző gumiabroncs közül az első hely megszerzése az AutoBild tesztjén (méret: 245/45 R 18, 2020. március 5.).

A PremiumContact 6 egy kompakt és annál magasabb kategóriájú autók számára alkalmas nyári gumiabroncs. Széles méretválasztékban gyártják és akár 300 km/h-s sebességgel is használható.

A Continental útmutató technológiákat és szolgáltatásokat fejleszt a fenntartható és hálózatba kapcsolt személy és áruszállítás számára. Az 1871-ben alapított technológiai vállalat biztonságos, hatékony, intelligens és elérhető megoldásokat kínál a járművek, gépek, a közlekedés és a szállítmányozás számára. A Continental 2019-ben 44,5 milliárd eurós forgalmat ért el, jelenleg a cégcsoport több mint 240 000 alkalmazottat foglalkoztat 59 országban.