Bajban a “kopogtatók”

Csendesebb, biztonságosabb lett a megújult Suzuki Vitara.

De kezdjük rögtrön az elején, a címmel!

Milyen “kopogtatók”?

Egyszer valamelyik túlönképzett zsurnalista  leírta egy autónak a belső anyaghasználata kapcsán a műszerfal fölötti borításra, hogy “kopogós műanyag”.
No’, azóta nem szabad úgy cikket megjelentetnie valamire való autós újságírónak, hogy ezt a majdnem remek szókapcsolatot ne kontrollcé-kontrollvézné bele az anyagába.

Mivel egyrészt nem tanultam sem műszaki – vagy dizájner – főiskolán, sem autószerelő szakmunkásnak, másrészt soha nem tartottam magam autós újságírónak, a “kopogós műanyagokkal” eddig sem is foglalkoztam.
Persze lehet, hogy azért nem, mert én ha beülök egy autóba, akkor nem kopogtatom a műszerfal felső borítását.
Sőt, abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy lakhelyemen csengő is lett felszerelve, így a műanyagoknak sem kell hozzánk esetleg bekopogtatniuk.

A megújult Suzuki Vitara tervezői azonban “vették a lapot” és a”kopogos műanyag” helyett egy puhább, kellemesebb tapintású, szebb borítást adtak annak a bizonyos műszerfal feletti borításnak.
Ezzel, egyrészt kihúzták a “kopogós műanyag fetisiszták” méregfogát, másrészt még csendesebbé tették a Vitara utasterét.
(Mert az új anyag minden bizonnyal több motorzajt nyel el.)

A megújult Vitara biztonságosabb is lett, ugyanis az eddig megszokott vezetéstámogató rendszerek mellé további biztonsági megoldásokat kapott.

  • Kétérzékelős fékasszisztens (DSBS)
  • Adaptív tempomat teljes megállási és újraindulási funkcióval
  • Holttérfigyelő (BSM)
  • Hátsó keresztirányú forgalomra figyelmeztető (RCTA) funkció
  • Jelzőtábla-felismerés (TSR)

Ezekről részletesebben  IDE KATTINTVA  olvashattok.

Az autóról egyébként komolyan nehéz írni, elvégre korábban már  L tesztjét  is olvashattátok a nem véletlenül annyira népszerű  Suzuki Vitara  modellről.

Elsőre annyi jutott eszembe, hogy kifejtem a “kopogós műanyag fanatikusokkal” kapcsolatos gondolataimat és, ENNYI!

ENNYI, mert az új Vitara pontosan azt nyújtja, amit vártunk tőle.
És ettől, nagyon szerethető!

A sajtóbemutatón  maximálisan pozitív benyomást kaptunk az eddig is szeretett Vitara megújult változatáról, éppen ezért nagyon várjuk a hosszabb tesztidőszakot!
Hátha akkor majd hosszabban is pötyögünk…

http://tesztalelkemindennek.hu/2018/02/23/vitara-sikeret-nem-kell-magyarazni/