A teszt időszak jól sikerült

Person happy valentines day Icon of love, warmth, sent to lovers or family and social media interactions on laptop,message, email, comment ,businessman hands work on screen device,internet digital

Sikeres a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) Digitális Tudatosság Programja, amelyet azért indítottak, hogy felhívják a figyelmet az online térben a gyermekekre leselkedő veszélyekre, és felkészítsék a fiatalokat a tudatos internethasználatra – közölte a hatóság pénteken az MTI-vel.

    A közleményben felidézik, hogy a GVH 2023 őszén kísérleti jelleggel indította el szerzetesrendi fenntartású iskolákban a Digitális Tudatosság Programot. A teszt időszak jól sikerült, így a versenyhivatal 2024 év elején hivatalosan is elindította a gyermekek digitális tudatosságának fejlesztését célzó programot.


    A GVH közölte, a program iránt nagy az érdeklődés, eddig több mint 60 iskola jelezte részvételi szándékát. Az oktatási program terv szerint halad, a GVH szakemberei folyamatosan járják az országot, eddig már 15 oktatási intézménybe jutottak el, iskolánként több osztályban is tartottak órákat.


    A tájékoztatás szerint az edukációs programba bekapcsolódott Rigó Csaba Balázs, a nemzeti versenyhatóság elnöke is, aki az idén 140 éves Zalaegerszegi SZC Csány László Technikum tanulóit látogatta meg, és beszélt többek között a digitális térben rájuk leselkedő veszélyekről, az adataik védelmének fontosságáról.


    Rigó Csaba Balázs felhívta a diákok figyelmét arra, hogy: “Az online térben semmi sincs ingyen. Ha nem pénzzel, akkor a figyelmünkkel – a reklámok megtekintésével – illetve az adatainkkal fizetünk az egyes weboldalokon, vagy a különböző alkalmazásokban. Nagyon ügyelni kell arra tehát, hogy kinek milyen adatokat adunk meg.” – emelte ki a hatóság.


    A GVH elnöke gratulált az intézményben folyó munkához, és ahhoz, hogy a technikumok 2024 TOP 100-as kiválósági rangsorában a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum Csány László Technikum az előkelő 9. helyezést érte el – tájékoztatott a Gazdasági Versenyhivatal.