A Skoda az Euro NCAP ötcsillagos márkája

A Skoda a 2008 óta Európában bevezetett összes új modellje a maximális ötcsillagos minősítést kapta az Euro NCAP biztonsági tesztjein. A Skoda Kushaq és a Skoda Slavia pedig az egyetlen olyan modell, amely a Global NCAP történetében mind a felnőtt, mind a gyermek utasok védelmére egyaránt a maximális ötcsillagos minősítést kapta.

A kiváló eredmények elérése érdekében a Skoda a legmodernebb tesztberendezéseket és technológiákat használja, jövőbeli modelljei létrehozása során.

A praktikus Octavia Combi hagyományos erősségei közé tartozik a kiváló ár/teljesítmény arány, az asszisztensrendszerek széles választéka, valamint az aktív és passzív biztonság legmagasabb szintje. Ezt 2022 decemberében ismét megerősítették a 2028-ig érvényes, legigényesebb Euro NCAP-tesztek.

Több évtized szünet után 1998. március 3-án a Genfi Nemzetközi Autószalon Skoda standján lebbent fel a függöny a modern Octavia generáció első Combi modelljéről. A leendő bestseller sorozatgyártása már néhány héttel korábban, 1998 februárjában megkezdődött a Mladá Boleslav-i modern gyártóüzemben. Az elmúlt 25 év alatt a legendás modell számos országban kategóriájának egyik legsikeresebb kombijává vált. A jelenlegi, 2020 óta futó negyedik generáció olyan változatokat is kínál, mint a plug-in hibrid hajtáslánc az Octavia Combi iV-ben, vagy a mild hibrid technológiával ellátott Octavia Combi e-TEC.

Az elmúlt negyedszázad alatt a praktikus kombit több mint 2,8 millió ügyfélnek szállították ki a világszerte.

A Skoda vadonatúj Superb gyártást indít Pozsonyban