A Continental AllSeasonContact 2 autógumija az első helyen végzett a Tyre Reviews szakportál 2024-es négyévszakos abroncstesztjén

  • A Continental négyévszakos gumiabroncsa hat versenytársával szemben győzedelmeskedett
  • Az AllSeasonContact 2 rendelkezett a legkisebb kopással a teszt során
  • A független szakportál szerkesztői szerint: „Az új Continental AllSeasonContact 2 abroncs mindenben jól teljesített”

Újabb megmérettetésen, a Tyre Reviews 2024-es négyévszakos abroncsteszten győzedelmeskedett a Continental AllSeasonContact 2 modellje. Hét 205/55R16-os méretű, VW Golfra autóra felszerelt, egész évben használható modellből álló tesztmezőnyben ért el első helyezést.

Az abroncs a Continental többszörösen díjnyertes AllSeasonContact termékcsaládjának legújabb tagja, valamint a Continental eddigi legfejlettebb technológiájú, egész évben használható autógumija. Minden időjárási helyzetben a lehető legjobb vezethetőséget, jobb üzemanyag-hatékonyságot, fokozott biztonságot és nagyobb vezetési élményt kínál – tökéletes választás minden hajtástípusú járműhöz.

A tesztelés során az AllSeasonContact 2 számos területen erősnek bizonyult, ideértve a száraz és vizes úton való kezelhetőséget, a havon tapadást és az alacsony gördülési ellenállást is. Az AllSeasonContact 2 különösen a kopási kategóriában ért el kiemelkedő eredményeket: a legalacsonyabb kopást biztosítja, így 1000 km-re vetítve a legköltséghatékonyabb abroncsnak bizonyult.

Jonathan Benson, a Tyre Reviews munkatársa így nyilatkozott: „Az új Continental AllSeasonContact 2 abroncs mindenben jól teljesített: a legkevésbé kopott, alacsony volt a gördülési ellenállása, kitűnő havas tapadással rendelkezett, valamint vizes úton és jégen is ez a modell volt a legjobb.”

Az abroncs kiváló teljesítménye a futófelület mintázatának és keverékének innovatív módosításainak, valamint a gyártás során alkalmazott újszerű anyagoknak köszönhető. A modell elődjéhez képest ez a gördülési ellenállás 6%-os csökkenéséhez és a futásteljesítmény 15%-os növekedéséhez vezetett anélkül, hogy az a biztonság rovására ment volna.

Peter Robb, a Continental marketingigazgatója elmondta: „Az AllSeasonContact sikere után nagyszerű látni, hogy az AllSeasonContact 2 már rögtön díjakat gyűjt. A folyamatos tesztgyőzelmek bizonyítják, hogy milyen kemény munka folyik a gumiabroncsok fejlesztésében.”

Az AllSeasonContact 2 15 és 21 coll közötti méretben kapható. Elektromos és hagyományos belsőégésű motoros autókhoz, valamint SUV-okhoz egyaránt alkalmas, oldalfalán pedig speciális EV-kompatibilis logó található.

További képekért és videókért látogassa meg a Continental AllSeasonContact 2 nyitóoldalát.

A teljes Tyre Reviews 2024 négyévszakos gumiteszt itt érhető el.