Versenyen tesztelték, lemegy-e 40 perc alatt a három kiló tészta

Ha röviden össze akarnánk foglalni, akkor annyit írnánk, hogy a teszt nem sikerült mindenki számára.

Persze, jó lenne tudni azt is, hogy, mit, mikor és miért is kellett megenniük.
Arról nem is beszélve, hogy kiknek!

Szóval, az történt, hogy szombaton délután elstartolt a Marcell-Ház Magyar Országos Evő verseny Bajnokság, a Magyar Evő Versenyzők Szövetségének szervezésében,

A hét selejtezőből, majd országos döntőből álló versenysorozat első állomásának a Ha Mo ázsiai Bisztró adott otthont és a versenyen megjelent nyolc nevezőnek 3 kiló padthai tésztát kellett lenyomniuk a torkukon 40 percen belül.

Ezt végül csak a budapesti Váradi Bencének sikerült, aki mindössze 19 perc 45 másodperc alatt “pusztította el” a hatalmas adagot.

Persze, Bencének “könnyű dolga volt”, elvégre rutinos versenyzőnek számít (Az evéssel kapcsolatos kihívások/megmérettetések mellett rendszeresen indul futóversenyeken, illetve a bringasportban is otthonosan mozog.), ráadásul januárban már megbirkózótt egy hasonló adaggal.

Miután Bence megette a magáét, az volt már csak a kérdés, hogy a további 20 percnyi versenyidő alatt kik érhetnek oda a dobogó második, illetve harmadik fokára.

A 3 kilónyi tésztát végül senki másnak nem sikerült megennie, így a tányérokon maradt ételeket lemérték és akinek a legkevesebbet mutatta a mérőezköz, az végzett legelől – azaz Ő lett a második.

Az “ezüst” Nagy Viktoré lett, aki nem mellesleg Gyulafirátótról érkezett – lelkes szurkolótáborral és buszon utazva – a megmérettetésre. Viktor sem ma kezdte, hiszen korábban már indult családi pizza evő versenyen – amit meg is nyert, illetve sörivó megmérettetésen is ért már csúcsra. (Ráadásul ugyanazon a napon, amikor a pizza kihíváson is sikerrel végzett.)

A dobogó harmadik fokára Kardos Károly “állhatott fel”, aki mindössze 4(!) grammal evett kevesebbet Viktornál. és budapesti lakosként indult.
Saját bevallása szerint inkább a hamburgerekben pusztít jobban…

A remek hangulatu versenyen a helyezettek mellett a füzesabonyi Veres Gábor, az egyenesen Dániából érkező Tóth Ferenc, a Cápák Között műsorban sokak számára “megismert”, igazi “barátságos nagy mackó”, ALF Rivals tulajdonos Sándor László, az Üllőről, családjával érkezett Hudák Ádám, és a szintén családi támogatással, sűlysápi Bukta Zoltán vett részt.

Erről jut eszünkbe!

Az evő versenysorozat következő állomásán éppen 5 darab méretes hamburgert kell elpusztítani, némi sült krumplival a Firpo Burgerben, május 18-ikán 15 órától.
A megmérettetést az nyeri majd, aki a leggyorsabban zabál.

Nem mellesleg!

Az evő verseny első állomásának dobogósai az alábbi nyereményekkel gazdagodtak:

 1. helyezett: Váradi Bence – Piros színű, egyedi, “Bajnok” felirattal ellátott Grimes polo, amin a Ha Mo bisztro logoja is szerepel,
  Ötvenezer forintos meglepkék utalvány,
  Chili Baja által válogatott chili csomag,
  Kenoil CBD csomag
  Egyedi, Dirty Design fából készült “kupa”
 2. helyezett: Nagy Vikror – Sárga színű, egyedi Grimes polo, amin a Ha Mo bisztro logoja is szerepel,
  Harmincezer forintos meglepkék utalvány,
  Chili Baja által válogatott chili csomag,
 3. helyezett: Kardos Károly – Fehér színű, egyedi Grimes polo, amin a Ha Mo bisztro logoja is szerepel,
  Húszezer forintos meglepkék utalvány,
  Chili Baja által válogatott chili csomag,

A Magyar Evő Versenyzők Szövetsége social media felületein minden további infót megtaláltok, illetve a napokban több videó, fotó, beszámoló is megjelenik a versenysorozat első állomásáról.

James Webb lesz az országos evőverseny döntőjének sztárvendége