A tesztek alapján a Continental az „Év zöld gumiabroncsa” és „Ökobajnoka”

·       A Continental PremiumContact 7 abroncsa két díjat is nyert az Auto Bild elektromos autós gumiabroncs tesztjén  
·       A német autós szaklap szerkesztői szerint: „példamutató a Continental elkötelezettsége a tiszta környezet iránt”
·       Az eredmények megerősítik a Continental gumiabroncs szektorának termékstratégiáját, miszerint nem fejlesztenek külön elektromos járművekre autógumikat

Az Auto Bild „Tires under power” cím alatt számol be az elektromos autók nyári gumiabroncsainak tesztjéről (24. szám, 24.04.18.). A nyolc tesztelt gumi közül a Continental PremiumContact 7 nyerte el az „Év zöld abroncsa” és az „Ökobajnok” díjat. A német autós szaklap ezzel egyszerre ismerte el a nyári gumiabroncs „példamutató” vezetéstechnikai tulajdonságait és a „tiszta környezet iránti elkötelezettséget az összes biztonsági előírás betartásával”. Emellett a lap szerkesztői szerint a PremiumContact 7 nagyszerű vezetési élményt is biztosít.

A szerkesztőség összesen nyolc 235/55 R 19 méretű nyári gumiabroncsot tesztelt, köztük két, kifejezetten elektromos autókra fejlesztett modellt; a tesztjármű egy Kia EV6 volt. A szaklap szerint ugyanakkor kijelenthető, hogy nincs szükség kifejezetten elektromos autókra szánt gumiabroncsokra. Hiszen a hagyományos (nem kizárólag e-autókra fejlesztett) gumiabroncsok a biztonsági előírások kimagasló teljesítése mellett is képesek kiemelkedő teljesítményre az energiahatékonyság terén, függetlenül attól, hogy épp elektromos hajtásláncú vagy belső égésű motorral szerelt járművön használjuk.

Az Auto Bild összefoglalójában kifejti: a PremiumContact 7 abroncs példaértékű futásteljesítményt és fenntarthatóságot, a legrövidebb féktávot vizes és száraz úton, precíz irányíthatóságot száraz úton, kellemesen csendes komfortérzetet, alacsony gumiabroncskopást és energiafogyasztást kínál. A teszt eredményei igazolják a Continental termékstratégiáját, miszerint nem fejlesztenek kifejezetten elektromos járművek számára autógumikat. Minden Continental gumiabroncs megfelel az elektromos járművek követelményeinek, ugyanakkor képes fenntarthatóan csökkenteni a belsőégésű motorral hajtott járművek károsanyag-kibocsátását.

A Continental AllSeasonContact 2 autógumija az első helyen végzett a Tyre Reviews szakportál 2024-es négyévszakos abroncstesztjén