A Blizzak LM005 a német és angol szaksajtó számos tesztjén nyerte el a legmagasabb minősítést

A Bridgestone Blizzak LM005 ismét a legjobb téli gumiabroncs

A német Auto Motor Sport szaklap által szervezett, a 2021-es téli gumi szezon első tesztjén a Blizzak LM005 a legjobbnak értékelt „nagyon jó” minősítést kapta. A szintén német Auto-Zeitung 10, és az angol Auto Express 8 márkát összehasonlító megmérettetésein a legfelső dobogót szerezte meg a Bridgestone téli gumija.

A szezonban elsőként az Auto Motor Sport tesztelte a Blizzak LM005 195/55 R16 87H paraméterekkel rendelkező gumiabroncsot, több másik márka termékével együtt. A “nagyon jó” minősítést a nedves és jeges téli úton való, kiváló teljesítményével nyerte el a Bridgestone téli gumija.

Az Auto Zeitung 9 másik gyártó termékével tesztelte a 235/55 R18-as méretű Blizzak LM005-öt, amely ezt a próbát is nyertesként zárta. A legtöbb szavazatot a nedves, havas úton való tapadásáért kapta, de kiváló teljesítményt nyújtott hidegben, száraz útviszonyok között is.

A tizenegy teljesítmény tesztből hét kategóriában hozta ki győztesnek a 225/45 R17 méretű Blizzak LM005 –öt az Auto Express. A hét első hely tartalmazza a legjobb havas és nedves úton fékezés, nedves úton kezelhetőség, nedves úton tapadás, száraz úton fékezés, száraz úton kezelhetőség és gördülési ellenállás minősítést. A maradék 4 kategóriában sem szerénykedett a Blizzak, második hellyel zárt. Ezekkel az eredményekkel abszolút győzelmet aratott a 11-es mezőnyben. Az angol magazin összefoglalója szerint a Bridgestone abroncs a legjobb választás a sötét téli napokra.

A Sport Auto téli gumi tesztjén a Blizzak szintén „nagyon jó” minősítést ért el, így a legjobb lett a nedves úton tapadás és fékezés, valamint az oldalfal tapadás kategóriájában.

A Blizzak LM005 fejlesztését egy olyan kutatás előzte meg, amely 20.000 gépkocsivezető visszajelzését vette alapul a havas utakon tapasztalt kihívásokról, ezek az ismeretek is hozzájárultak a teszteken elért kiváló eredményekhez.

Steven De Bock, a Bridgestone EMIA személyabroncs üzletág (másodlagos piac és gyári első szerelés) alelnöke szerint: „Fantasztikus, hogy a Blizzak LM005 ismét ilyen rangos elismerésben részesült. 2019-es bevezetése óta töretlenül jól teljesít a vezető európai szaklapok megannyi tesztjén. A kollégáim a Bridgestone-nál olyan gumiabroncsot fejlesztettek és fejlesztenek újra és újra, amelyek kimagasló irányíthatóságot, biztonságot nyújtanak nedves, havas és jeges útviszonyok között is.”