Grillezni a lakásban is lehet – Sage BGR820

Még a nyár második felében érkezett hozzánk tesztre az One On One Kommunikáció csapatától a Sage BGR820 grill tesztre.

Pont akkor, amikor a nagy kánikulát éltük.

„Ha már itt egy kontakt grill, ki kell próbálni” – gondoltam, így be is vásároltam némi alapanyagot a hétvégére.

Oké, de, mi is az a kontakt gril?!
Nos, ezek a kis eszközök bárki számára lehetővé teszik a grillezést.
Akár a lakásban, a lakótelep közepén is sütögethetünk, ugyanis semmilyen tüzet nem kell gyújtanunk ahhoz, hogy a húsok, zöldségek megpiruljanak, így-úgy átsüljenek.

Az elektromos kontakt grill használata rendkívüli módon leegyszerűsíti az ételek elkészítését, továbbá élvezhetővé teszi a grillezéseket. Télen-nyáron, a szabadban vagy akár a zárt konyhában könnyedén használható, ugyanis elektromos kialakítása révén csak áramforrásra van szüksége.
A szabadtéri grillezéssel ellentétben a kontakt grillre helyezett húsok és zöldségek nem közvetlenül a tűzzel találkoznak, és nem a grill rácstól lesznek csíkozottak. A kontakt grill sütőfelülete inkább hullámosan bordázott grillapra hasonlít. Az eredmény minden esetben jól átsült és fenséges étel, köszönhetően az egyenletes hőelosztásnak és a káros anyagoktól mentes sütőfelületeknek.

Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy kert és egy kis gang is van a régi parasztház előtt, amiben élek.
A kertben simán fel lehetett volna állítani a műanyagasztalt, de ugye mégiscsak keletkezik hő a grillezéskor, így inkább a tornácon található asztalra pakoltam ki a grillezéshez.

Jöhetett az eszköz kicsomagolása a dobozból, majd a beüzemelése és a sütögetés.
(A kicsomagolásról, beüzemelésről készülhetett volna videó, amit a https://youtube.com/c/mindennektesztalelke csatornánkon meg is oszthattunk volna, de akkora kánikula volt, hogy semmihez nem volt kedv a sütögetésen, zabáláson, és sörözésen kívül. 😀 )

A Sage BGR820 kicsomagolva.
Nézzük hát, mivel találjuk magunkat szemben!

Kialakítása a hasonló eszközökével megegyező.
A „kezelőfelülete” a gombok (tekerőtárcsák) közötti kijelzőnek köszönhetően nagyon egyszerű és igen pontosan beállíthatjuk a kívánt módot, hőmérsékletet.
„A kijelzőn az előre beállított hőfok értéke (160-230 °C), a LOW, PANINI illetve SEAR üzemmód beállítás, valamint az időzítő számlálója jeleníthető meg. A beállítás és ellenőrzés így pontosabban követhető a kedvenc étel elkészítési módjára, hőmérsékletére és idejére vonatkozóan. „ – olvasható a hivatalos ismertetőben

Amikor felnyitjuk a grillező tetejét, azt tapasztaljuk, hogy a két sütőlap nem ugyanolyan kialakítású.
Írhatnánk, hogy az alsó sima, míg a felső hullámos felületű, de néhány egyszerű mozdulattal ezeket a sütőlapokat el tudjuk távolítani és akár meg is cserélhetjük.

További érdekessége a grill lapoknak, hogy tapadásmentes és karcálló Quantanium™ bevonatuknak köszönhetően a sütéshez a lehető legkevesebb zsiradékot kell használnunk. Az alsó grill lap döntésével a felesleges zsiradékot elvezethetjük egy erre a célra készült, kivehető csepptálcára. A grillezés így az egészséges ételek kedvelői számára is az egyik legkedveltebb ételkészítési mód lehet.
A csepptálca szintén kivehető, így tényleg nagyon egyszerűen tudunk megszabadulni a felesleges zsiradéktól.

Fontos és nagyon hasznos tulajdonsága az eszköznek, hogy a felső sütőlap magassága állítható, így nem kell kivasalnunk a nagyobb, vastagabb hősszeleteket sem.
Illetve ennek a „funkciónak” köszönhetően nem égetjük meg feleslegesen a sütni kívánt nyersanyagot.

„Az Element IQ TM szenzorok érzékelik a hőmérséklet csökkenését – a hőfok kiegyenlítés funkció pedig megemeli a teljesítményt az adott grillező felület felfűtéséhez” – olvasható, szintén az ismertetőben.

Nem mehetünk el szó nélkül amellett sem, hogy a fogó (amivel nyitjuk, lecsukjuk a grillező felső részét) hőszigetelt bevonattal ellátott.

Számos hasznos funkció, megoldás.
A lényeg azonban az, hogy ezzel az eszközzel tényleg tudunk gyorsan és egyszerűen, akár a lakásban is „sütögetni”.

Ki is próbáltam másnap…

SAGE BGR820BSS kontakt grill smart tulajdonságai:

Technikai jellemzők

Termék típusa: Kontaktgrill Max. teljesítmény: 2400 W Grillfelület nagysága: 34 x 26 cm Grillfelület anyaga: Tapadásmentes bevonattal ellátott alumíniumöntvény lap

Kialakítás

Grill lapok: Igen Folyadék és zsírelvezető: Igen Kivehető cseppfelfogó tálca: Igen Különleges jellemzők: Hőszigetelt fogó, Nagyméretű grill felület, Egyszerű tisztítás, Hőmérséklet visszajelző lámpa, Alacsony zsírtartalmú grill

Kijelző/vezérlés

Hőmérséklet szabályozás: Igen Működésjelző fény: Igen Felmelegedés jelző: Igen

Áramellátás

Bemeneti feszültség: 200 – 240 V Frekvencia: 50 – 60 Hz

Általános jellemzők

Szélesség: 43 cm Magasság: 18 cm Mélység: 38 cm Szín: Inox Tömeg: 9,0 kg