A 2023-as négy ajtós Mercedes-AMG GT facelift álcázott tesztelése

A négy ajtós GT idén új megjelenéssel lesz felszerelve a 63 S-os modellek számára

Ezek a legújabb kémfelvételek első pillantást vetnek a felfrissülésre Mercedes-AMG GT négy ajtós és már láthatjuk, hogy az új autó átalakított külsőt kap a várt technológiai frissítések mellett.

Megkérdezheti miért Mercedes olyan gyorsan frissíti a GT négy ajtós készüléket, miután 2021-ben arcmaszkot adott a modellnek. Nos, ez az arcmaszk két évvel ezelőtt az AMG GT négy ajtós hathengeres 53 és 43 változatára korlátozódott, mivel a frissítések ezen fordulója várhatóan a hatékonyabb 63 jelvényű modellekre korlátozódik. 

A legerősebb autó, amelyet a Mercedes-AMG valaha gyártott, a GT négy ajtós 63 S E teljesítmény úgy néz ki, mint a kém képeink prototípusának tesztágya. Elöl nagyobb az alacsonyabb levegőbevitel, egy kiállóbb alsó osztóval, valamint egy újratervezett ráccsal. 

A hátsó rész két egykijáratú kipufogócsővel rendelkezik, amelyek várhatóan négyzetes beállítást jelentenek a gyártóautó számára ( és egy töltőfedél a hátsó lökhárítón – jelezve az E Performance plug-in hibrid rendszer. Ezen az autón rögzített szárnyat láthatunk, bár a kimenő autó aktív repülőgép-spoilert is kínálott.  

A 63 S E teljesítmény 831 lóerős és 1400 Nm nyomatékát meghaladó tartomány továbbra is szenzációs számok, de az AMG általában szeret nagyobb energiát adni az ilyen figyelemre méltó frissítésekhez, így láthatjuk a 4,0 literes, kettős turbófeltöltésű V8-at és a hátsó szerelésű villamos motort. A Mercedes-AMG 2021-es frissítése során megcsapta az alsó 43 és 53 verziók adaptív légrugóját, ezért ne gondolja, hogy a 63 modell felfüggesztése változatlan marad. 

A négy ajtós GT belsejét kissé hátrahagyták a EQS és új S-osztály legújabb MBUX infotainment rendszerek és hatalmas hiperscreen lehetőségek, de valószínűtlen, hogy drasztikus belső változásokat fogunk látni ezzel a frissítéssel. Ehelyett a műszerfalra szerelt 12,3 hüvelykes képernyők zárójelét meg kell őrizni – bár egy infotainment szoftver frissítésével. 

autoexpress & google fordító