A  tesztüzem már az első negyedévében megkezdődik a debreceni akkugyárban

A debreceni Semcorp gyártóüzemmel kapcsolatos munkálatok a megszokott ütemben zajlanak tovább, a tesztüzem pedig várhatóan már az első negyedévében megkezdődik – erősítette meg a kínai Semcorp Csoport vezetősége pr-ügynökségén keresztül az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében.

    Idézik James Shih-t, a Semcorp Csoport globális projektekért felelős alelnökét, aki kijelentette: “amint azt tavaly novemberben nyilvánossá tettük, üzleti tevékenységeink és terveink a csoporton belül a szokásos módon zajlanak. Ez magában foglalja a debreceni beruházásunkat is, ahol az építkezés és a berendezések telepítése tervünknek megfelelően folytatódik”.


    “Alig várjuk, hogy még ebben az évben megkezdhessük a próbatermelést” – tette hozzá az alelnök.


    A Semcorp 2020 novemberében jelentette be 183 millió eurós projektjét, és 2021 szeptemberében kezdte meg első Kínán kívüli lítium-ion akkumulátor elválasztófilm gyártó üzemének építését. A beruházás több mint 440 munkahelyet teremt Debrecenben és környékén.


    A Semcorp cégről az utóbbi napokban az a hír jelent meg a  sajtóban, hogy  két tulajdonosa házi őrizetbe került Kínában, mert a gyanú szerint titokban külföldre akarták vinni cégük tőkéjét.