Az ENCAP tesztek alapján az IONIQ 6 a legmagasabb szintű biztonságot és kényelmet kínálja az utakon

A Hyundai IONIQ 6 az Euro NCAP „Kategória legjobb autója” 2022-ben a „Nagy családi autó” kategóriában.

  • Az Euro NCAP a Hyundai IONIQ 6-ot kapta a 2022-es év „Kategória legjobbja” kategóriában a „Nagy családi autó” kategóriában.
  • A Hyundai Electrified Streamliner a közelmúltban a legmagasabb, ötcsillagos minősítést érte el az Euro NCAP biztonsági tesztjén
  • A Hyundai teljesen elektromos IONIQ termékcsaládjának legújabb modellje a „Felnőtt utas”, a „Gyermek utas” és a „Biztonsági asszisztens” kategóriákban jeleskedett.

Ki van a márka mögött? Képe Tiborral a Prémium Autóház vezetőjével beszélgettünk >>>

Az Európai Újautó-értékelési Program (Euro NCAP) kihirdette a 2022-es év legjobb autóit a biztonság szempontjából. A tavalyi év volt a független járműértékelő szervezet minden idők legforgalmasabb éve, hiszen 66 új személygépkocsit tesztelt. A Hyundai EV vezető szerepének további demonstrációjaként a vállalat IONIQ 6 elektromos áramvonalas modellje elnyerte a „Kategória legjobbja” díjat a „Nagy családi autó” kategóriában.


„Az IONIQ 6 legújabb, 2022-es Euro NCAP „Osztályában legjobbja” címe a tavalyi maximális, ötcsillagos biztonsági besorolást követi, és bizonyítja, hogy az egyik legbiztonságosabb elektromos jármű az európai piacon” – mondja Andreas-Christoph Hofmann, alelnök. A Hyundai Motor Europe marketing-, termék- és PR-elnöke. „A Hyundai elkötelezett amellett, hogy minden úthasználónak a legmagasabb szintű biztonságot nyújtsa, ugyanakkor innovatív mobilitási megoldásokat kínáljon ügyfeleinek. Az Euro NCAP legutóbbi elismerése alátámasztja iparágvezető pozíciónkat a jövőbeli mobilitás terén.”


Az Euro NCAP „Osztályában legjobbja” meghatározásához a négy értékelési terület pontszámainak súlyozott összegéből kell kiszámítani: „Felnőtt utasok védelme”, „Gyermekek védelme”, „Sérülékeny úthasználók védelme” és “Biztonsági asszisztens”. Ezt az összeget használja a szervezet a járművek összehasonlításának alapjául. Az autók csak a szabványos biztonsági felszereléssel ellátott minősítésük alapján minősülnek „Kategória legjobbjának”. Az opcionális felszerelésen alapuló további értékelések kizárva.


Az IONIQ 6 győzelme a „nagy családi autók” kategóriában a tavalyi sikeres Euro NCAP biztonsági tesztje eredménye. 2022 novemberében bejelentették, hogy a Hyundai teljesen elektromos IONIQ termékcsaládjának legújabb modellje a maximális ötcsillagos minősítést kapta.


Az Euro NCAP szerint az IONIQ 6 „kivételesen magas eredményeket” ért el a „Felnőtt utasvédelem” kategóriában, 97 százalékos eredménnyel, és ezzel megszerezte a kategória első helyét. Eközben a járműértékelő szervezet dicsérte a Hyundai Electrified Streamliner-jét a „Child Occupant Protection” területén, ahol 87 százalékot ért el: „Az IONIQ 6 jó védelmet nyújtott mind a 6, mind a 10 éves próbabábu minden kritikus testrésze számára. frontális eltolás és oldalsorompó teszteket, és az értékelés ezen részében maximális pontszámot ért el”. A modell a „Biztonsági asszisztens” szekcióban is magas, 90 százalékos pontszámot ért el.


Az IONIQ 6 a legmagasabb szintű biztonságot és kényelmet kínálja az utakon
Az IONIQ 6 a következő szintű Hyundai Smart Sense Advanced Driver Assistance Systems rendszerrel van felszerelve, amely biztosítja a legmagasabb szintű biztonságot és kényelmet az úton. Ezek közé tartozik a Highway Driving Assist 2 (HDA 2), amely autópályán haladva segít megtartani a beállított távolságot és sebességet az elöl haladó járműtől, illetve vezetés közben segít a sávban középre állítani a járművet, akár előzni is képes az előtte haladó járművet. A HDA 2 lehetővé teszi, hogy az IONIQ 6 elérje a 2. szintű autonóm vezetést.


Eközben a navigációs alapú intelligens sebességtartó automatika (NSCC) segít megtartani a távolságot az elöl haladó járműtől, és a vezető által beállított sebességgel vezetni, tükrözve a sofőr megtanult vezetési stílusát. A navigációs rendszer útinformációit is felhasználja az automatizált vezetés optimalizálására és a sebesség beállítására a biztonságos vezetés érdekében a kanyarokban és a kereszteződésekben. Ezen kívül a Hyundai Electrified Streamlinerje alapfelszereltségként hét légzsákkal van felszerelve, köztük a vezetőülés középső oldali légzsákjával a nagyobb passzív biztonság érdekében.

KORÁBBAN: