5 csillagos az ID.7 is

A Volkswagen új ID.7-es modellje öt csillagot kapott az Euro NCAP (European New Car Assessment Programme) széles körben elismert biztonsági tesztjén. Ezzel a teljesen elektromos meghajtású limuzin a független európai tesztelő szervezet összesített rangsorában a 2023-as év legjobbnak ítélt modelljei közé került. Az ötcsillagos minősítéssel az ID.7 csatlakozik a többi ID. modellhez, amelyek szintén megkapták a legmagasabb elismerést.

Mind a frontális eltolásos, mind az oldalsó, függőleges korlátnak való ütközéskor mindkét gyermekbábu jó védelemben részesült minden kritikus testtájékon, ezért a Volkswagen ID.7 a maximális pontszámot kapta az értékelés ezen részében. Az első utasoldali légzsák kikapcsolható, hogy a vezető maga mellett, hátrafelé nézve helyezhesse el a kisbabát a biztonsági gyermekülésben.

Az ID.7 fel van szerelve „gyermek jelenlét-érzékelővel”, egy olyan rendszerrel, amely figyelmeztetést ad ki, ha felismeri, hogy egy gyermeket vagy csecsemőt hagytak az autóban.

Az Euro NCAP értékelésében kiemelte, hogy ha az autó vízbe kerül, és az ajtók zárva vannak, két percen belül ki tudnak nyílni, akkor is, miután az áramellátás megszűnt, és az elektromos ablakok elég sokáig működőképesek maradnak ahhoz, hogy az utasok ki tudjanak menekülni.

Az ID.7 légellenállása