X8

Az X7-esmél már jeleztem, mi is juthatna az eszünkbe, ha egy “X”-et látunk egy szám előtt, éppen ezért ezt a taglalgatást ezúttal elhagynám.

Nem mellesleg, azok a bizonyos “másik X-ek” leginkább megjelenésükkel dominálnak.

A Honor X8 esetében a megjelenés nem extrémeb feltűnő, hanem sokkal inkább a letisztult dizájn képviselője a készülék.
Ez a telefon is hozza a minél vékonyabb készülékház “divat” elvárásait és a kevesebb mint 7,5 miliméteres vastagsága, illetve a 163,4 mm-s magassága és 74,7 milis szélessége, valamint a 177 grammnyi súlyának köszönhetően könnyedén meglapulhat a zsebünkben – arra a kism időre, amikor épp’ nem használjuk.

A szolgáltatók ennyivel foglalják össze mai főszereplőnket:
“A készülék 7,45 mm-es karcsú készülékháza igazán szemet gyönyörködtető, mely 6,7″-es FullView kijelzőjén 90 Hz-es frissítési sebességgel böngészhetsz, előlapi kamerája pedig a harmónia jegyében középen helyezkedik el. A hátsó, négyes kamerarendszerrel 64 MP-es, nagy felbontású felvételeket készíthetsz, a 22,5W-os SuperCharge funkciója pedig lehetővé teszi, hogy 10 perc töltéssel 3 órán keresztül nézhess videókat.”

Oké, a lényeg ennyi.

De, az X8, azért ennél több!

Korábbi telefonokkal kapcsolatos anyagainkban már többször jeleztük, hogy a mai mobilokat leginkább a kameratudásuk határozzák meg – szerintünk.

Jó, oké!

Persze, fontos a képfrissítés és az akkumulátor kapacitása is – így, utóbbiról is megemlékeztünk már néhány alkalommal.

Nézzünk azonban aX8 kamerarendszerét.
A fentebb idézett kis összefoglalóban is szerepel, hogy az előlapi kamera a készülék felső részének közepére kerül.
Ez nagyon hasznos, ha például a cikk szerzőjéhez hasonló, méltán népszerútlen, kezdő, tiktoker, instagrammológus, fészbukk-sztár, majdnem influencerke szelfiket imád készíteni.
Mert a középre helyezett kamerának köszönhetően nem olyanok lesznek az elkészül önarcképek, mintha az ember a távolba meredne.
Az X8 esetében a tekinteted is középre néz…

Most pedig jöjjön egy újabb idézet:

“A hátlapon található többfunkciós négyes kamerarendszer minden helyzetben megállja a helyét. A 64 MP-es főkamera csodaszép és részletgazdag fényképeket készít, amelyek mindenkit le fognak nyűgözni.  Az 5 MP-es nagylátószögű kamera gondoskodik róla, hogy semmi ne maradjon le a tájképekről. A 2 MP-es makró kamera közelebb hozza az összes apró részletet, a 2 MP-es mélységérzékelő pedig a különleges portréfotók elkészítésében lesz a segítségedre.” 

Nos, az X8-ast is azon a bizonyos Vértes Ralin tesztelgettem – mint az X7-est – és be kell vallanom, az első próba után le sem tettem.

A kettős felvételbe “belekóstolva” azonnal tudtam, hogy lesz mivel “szórakoznom” a délután folyamán.

Egyrészt, zseniális, ahogyan a kamerák összedolgoznak, másrészt nagyon jó a fókusz, a képek, videók még a nagyobb “rákozelítésekkor” sem estek pixelekre.

A makrózáskor pontosan azt kapjuk, amire számítunk!

A memóriával kapcsolatos procceszortudást, bővíthetőséget is sokan szeretik taglalni.
Be kell vallanom, engem ezek a számok, részletek egészen addig nem érdekelnek, amíg azt tapasztalom, hogy az adott készülék zavartalanul, akadás/döccenésmentesen teszi a dolgát.
Éppen ezért, ezekről meséljenek a specifikációs adatok >>>

A  4000 mAh akkumulátor gondoskodik a rendkívül hosszú üzemidőről, a 22,5 W-os HONOR SuperCharge funkció pedig a szupergyors töltést biztosítja – olvashatjuk a hivatalos leírásokban.

A lényeg, ezt a készüléket sem sikerült lemerítenem egy-egy aktív fotózással, videózással eltöltött nap során sem..