Vezetéstechnikai tréningen tesztelte képességeit Liptai Claudia

Így sodródott ki a vizes úton autójával Liptai Claudia

„Mától kezdve óvatosabban vezetek”

Vezetéstechnikai tréningen tesztelte sofőri képességeit Liptai Claudia. A műsorvezető rengeteg olyan helyzetet próbált ki, eddig a való életben elkerülték és bizony volt néhány szituáció, ami alaposan feladta neki a leckét.
Liptai Claudia autója ugyan a legmodernebb vezetéstámogató rendszerekkel lett felszerelve, a műsorvezető alaposan meglepődött, milyen veszélyes helyzetekbe kerülhet vezetés közben.

„Amikor megkaptam ezt a szépséget, akkor kaptam hozzá egy csodás ajándékot is, aminek a beváltásának ma jött el a napja. Itt a Driving Camp vezetéstechnikai pályán, ahogyan már elmondtam, vannak vezetéstechnikai támogató rendszerek az autóban, de ahhoz, hogy jól vezessek és ezek a támogató rendszerek tudjanak élni, ahhoz kell egy jó vezető. Megpróbálom ezeket a képességeimet fejleszteni és olyan helyzetekbe hozom magam, amibe a sima életemben nem vagy nem szívesen kerülnék, vagy félnék tőle, de a mai naptól már nem fogok” – mondta még a vezetéstechnikai tréning előtt a műsorvezetőt.

Liptai Claudiát a gyakorlópályán Zsurzs Jenő oktatta, aki minden részletre felhívta a műsorvezető figyelmét.„A tréning arról szól, hogy olyan, a hétköznapok során előforduló vészhelyzetekre lehet begyakorolni megoldási, magatartási szemeket. Ezeket, ha begyakoroljuk és jön a vészhelyzet, azt hideg fejjel meg tudjuk oldani, hiszen már van a „könyvtárunkban” több jó megoldási lehetőség, amihez hozzá lehet nyúlni” – magyarázta az oktató.

Liptai Claudia igyekezett a lehető legjobbat nyújtani a pályán, ahol sok meglepő szituációból kellett kikormányozni magát. A vizes útszakaszon például alaposan kisodródott, de a szlalomozás is feladta a leckét a tévésnek. Mindez saját elmondása szerint rengeteget tanult és biztos benne, hogy egy jövőbeni helyzetből tudja immár sokkal rutinosabban majd kezelni a vészeket.

„Az itt megéltek alapján nagyon örülök, hogy ennyi vezetéstámogató rendszer van az autómban, többek között a sávtartó rendszer, ami nem hagyja, hogy jelzés nélkül vagy akaratlanul elhagyjam a sávot. Vagy a keresztirányú forgalom-felügyelet, ami a kitolatásnál kamerájával sokkal előbb észleli a közeledő autót és figyelmezteti, hogy ne tolassak bele. Azt gondolom, hogy persze legfőképpen saját magamra számíthatok egy nehéz helyzetben, de nagyon vagyok, hogy az autóm mindig segíts fog nekem. Nagyon örültem ennek a lehetőségnek és jó pozícióban és sokkal óvatosabban vezetek, az biztos” – vonta le a konklúziót a tréningen tapasztaltakból Liptai Claudia.