Végeztek az Aston Martin DB5 Junior tesztelésével, indulhat a piac meghódítása

A DB5 Junior jóváhagyási pecsétjét az Aston Martin háromszoros Le Mans-i osztálygyőztese és nagy teljesítményű fejlesztési pilótája, Darren Turner kapta.

  • Az Aston Martin nagy teljesítményű fejlesztési pilótája, Darren Turner hivatalos Aston Martin termékként jóváhagyta a DB5 Juniort.
  • Az oxfordshire-i Bicester Heritage-en elkészült DB5 Juniort ugyanolyan szigorú tesztelési eljárásoknak vetették alá, mint teljes méretű megfelelőjét a háromszoros Le Mans-i osztálygyőztes.
  • A DB5 Junior tervezésének és tervezésének kivételes minősége azt jelenti, hogy büszkén viselheti az Aston Martin szárnyait
  • Az Aston Martin és a The Little Car Company együttműködve megalkotta az Aston Martin DB5 Juniort, a márka legikonikusabb autójának kétharmados méretarányú elektromos változatát.
  • Mivel mindössze 1059 jármű készül, ugyanannyi DB5 Junior lesz, mint az eredeti DB5.
  • További információkért, vagy saját DB5 Junior konfigurálásához egy nemrégiben elindított konfigurátoron, látogasson el a következő oldalra: https://thelittlecar.co/db5junior/

Az Aston Martin és a The Little Car Company bejelentette, hogy a DB5 Junior, egy kétharmados léptékű elektromos junior autó, megkapta az Aston Martin nagy teljesítményű fejlesztési pilótájától, Darren Turnertől az utolsó jóváhagyási pecsétet. A DB5 Junior kialakításának és műszaki tervezésének kiemelkedő minősége azt jelenti, hogy büszkén viselheti az Aston Martin szárnyait.

A Bicester Heritage tesztpályáján végzett háromszoros Le Mans-i osztálygyőztes és az Aston Martin Works Racing Driver végigkísérte a DB5 Juniort, és ugyanolyan aprólékos és alapos tesztelési eljárásoknak vetették alá, mint teljes méretű társát. A tesztelésben részt vevő Turner mind a teljesítményt, mind a kezelhetőséget figyelte a Bicester Heritage tesztpályán, megvizsgálva a jármű minden részletét, a reakcióképességtől a súlyeloszlásig.

A DB5 Junior az Aston Martin és a The Little Car Company együttműködéséből született, hogy elkészítsék a márka legikonikusabb autójának kétharmados méretarányú, teljesen elektromos változatát. Az eredeti DB5 hivatalos 3D szkennelésével a teljes pontosság és hitelesség biztosítása érdekében a DB5 Juniort bonyolult kézi munkával készítették el, hogy a lehető legtöbb részletet tartalmazza az eredeti autóból.

Darren Turner, az Aston Martin nagy teljesítményű fejlesztési pilótája elmondta: „A DB5 Junior természetesen nem játék. Elképesztő a minőség és a részletekre való odafigyelés az autón!

„Az autó vezetése fantasztikus volt; igazából igazi meglepetés. Nem vártam ekkora teljesítményt a járműtől, és a kezelhetőség is nagyon hiteles volt. Csökkentett mérete ellenére még mindig megvan az eredeti DB5 összes varázsa és jellemzője.”

A DB5 Juniorból mindössze 1059 példány készül a kivételes exkluzivitás biztosítása érdekében, és hogy megfeleljen az eredeti DB5 gyártási számának 1963 és 1965 között.

Ben Hedley, a The Little Car Company vezérigazgatója így nyilatkozott: „Rendkívül megtiszteltetés és büszkék vagyunk arra, hogy Darren Turner végigkísérte a DB5 Juniort, megerősítve hivatalos Aston Martin státuszát. Ez az eredmény bizonyítja a The Little Car Company fenomenális csapatának kemény munkáját, és megerősíti, hogy a DB5 Junior méltó az Aston Martin szárnyainak viselésére.”

Az elektromos hajtásláncnak köszönhetően, amely 5 kW / 6,7 LE teljesítményt ad a hátsó kerekekre, a vezetők hálásak lesznek a beépített kagylós ülésért. Az erőt 10”-os huzalkerekek, négykerék-szellőztetett tárcsafékekkel továbbítják az útra, regeneratív fékezéssel kiegészítve. A kivehető akkumulátorcsomag a nyitható motorháztető alatt található, így a vezetési stílustól függően 10-20 mérföld (16-32 km) hatótávolság érhető el. Egy második akkumulátor is hozzáadható, és minden egyes csomag pillanatok alatt kicserélhető.

A junior autó három integrált választható vezetési móddal is rendelkezik:

· Kezdő mód mindössze 1 kW / 1,3 LE teljesítménnyel a kevésbé tapasztalt vezetők számára 19 km/h végsebességgel. Ebben az üzemmódban egy távoli kikapcsoló kapcsolót tartalmaz, amely lehetővé teszi az autó távolról történő letiltását akár 30 méterről. És ha egy lelkes újonc eltűnik ezen a 30 méteres hatótávon kívül, az autó automatikusan leáll és finoman megáll.

· Az Expert mód a tapasztaltabb vezetők számára 5 kW / 6,7 LE teljesítménnyel és 30 mérföld/órás (48 km/h) végsebességgel áll rendelkezésre.

· Végül a Verseny mód egy „Balance of Performance” (BOP) beállítás, amely lehetővé teszi, hogy a jármű gyorsulását és végsebességét hozzáigazítsák a The Little Car Company többi modelljéhez, hogy egyenletes versenyhelyzetben versenyezzenek.  

Végül, a tökéletes vezetési élmény érdekében egy rally stílusú hidraulikus kéziféket is tartalmaz. Bár szigorúan nem szükséges, a köztünk lévő nagyobb gyerekek szórakoztatását is növeli.

Az eredeti DB5 Vantage verziója teljesítménynöveléséről volt ismert. Azok számára, akik többet szeretnének a DB5 Juniortól, a DB5 Vantage Junior szintén egy szinttel feljebb veszi a tempót. Míg ez az elit modell a normál autó három vezetési módjával rendelkezik, van egy negyedik is; Vantage mód, amelyet egy rejtett „rakéta” kapcsoló működtet, amely megduplázza a kimenő teljesítményt 10 kW / 13,4 LE-re, és a végsebességet egy új szintre emeli, amelyet még meg kell erősíteni. A teljesítményt tovább fokozza a könnyű szénszálas karosszéria és egy második akkumulátorcsomag, amely vezetési stílustól függően megduplázza a hatótávot: 20-40 mérföld (32-64 km).

Az Aston Martin és a The Little Car Company nemrégiben elindított egy interaktív online konfigurátort, amellyel a felhasználók konfigurálhatják saját DB5 Juniorjukat, itt: www.thelittlecar.co/db5junior/configurator

Azok a potenciális vásárlók, akik szeretnének megszerezni a limitált kiadású DB5 Juniorok egyikét, meglátogathatják  www.thelittlecar.co/db5junior , hogy egy teljesen visszatérítendő letétet helyezzen el, érkezési sorrendben. Amikor ezek a build-helyek megtelnek, egy várólistát állítunk fel.

DB5 Junior ára 35 000 GBP plusz a helyi adóktól kezdődik, míg a nagyobb teljesítményű DB5 Vantage Junior 45 000 GBP plusz helyi adóktól. A meglévő Aston Martin DB5 tulajdonosok elsőrendű visszautasítást kapnak a DB5 Junior alvázszámukra, hogy megfeleljenek a teljes méretű autójuknak.

Azok számára, akik még tovább szeretnék vinni a DB5 Juniort, a The Little Car Company frissítheti a DB5 Juniort egy No Time To Die kiadásra. Az Aston Martin és 007 jelvényekkel, Silver Birch fényezéssel és Smiths műszerekkel kiegészített minden autó számos ikonikus Bond-eszközzel rendelkezik, beleértve a mini fegyvereket, a kerékpáros digitális rendszámtáblákat, a füstszűrőt és a csúszásmódot.