Ütközésbiztonság terén a legjobbak közt a VW Atlas az IIHS szerint

Az Egyesült Államok közlekedési minősítő szervezete, az IIHS a legmagasabb, a TOP SAFETY PICK+ elismeréssel jutalmazta a Volkswagen Atlas középkategóriás SUV modellt. Figyeljünk fel a minősítés végén lévő plusz jelzésre, amit 2013-ban vezettek be a legbiztonságosabb gépkocsik megkülönböztetésére. A minősítés értékét az adja, hogy nem egy önjelölt garázscég adja ki jó pénzért, hanem az Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) egy független, nonprofit tudományos és oktatási szervezet, amelynek célja a gépjárműbalesetekből származó halálesetek, sérülések és anyagi károk csökkentése kutatás és értékelés, valamint a fogyasztók, döntéshozók és biztonsági szakemberek oktatása révén.

Tehát ez a szervezet jelentette be, hogy a 2024-es Volkswagen Atlas és az Atlas Cross Sport, egyaránt elnyerte a TOP SAFETY PICK+ díjat, amelyhez 2023-ban a járműnek jó minősítést kellett kapnia az intézet frissített (nehezített) oldalütközési tesztjén, valamint a vezetőoldali kis átfedésű frontális, az utasoldali kis átfedésű frontális és a keményen frontális ütközési teszteken.

A SUV-okat szériafelszereltségként olyan frontális ütközésmegelőző rendszerrel látták el, amely mind a nappali, mind az éjszakai gyalogosgázolás-elkerülés tesztben magas minősítést kapott.

Így tehát a három üléssoros Volkswagen Atlas, valamint a kétsoros Atlas Cross Sport egyaránt megfelelt a legmagasabb elismeréshez szükséges valamennyi követelménynek.