“Törésteszt” pilótával erősített a Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team

Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team, Mick Schumacher, Toto Wolff Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team, Mick Schumacher, Toto Wolff

A Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team Mick Schumachert szerződtette tartalékpilótának 2023-ra

  • Mick Schumacher tartalékpilótaként csatlakozik a csapathoz 2023-ban
  • A 23 éves férfi egy mozgalmas szimulátoros vezetési programot fog levezetni Brackleyben
  • Mick a 2023-as szezonban minden Grand Prix-n is a pálya mellett lesz a csapattal

A Mercedes-AMG PETRONAS F1-es csapata örömmel erősíti meg, hogy Mick Schumacher csatlakozik a csapathoz 2023-ban tartalékpilóta szerepében.

Mick fontos szerepet fog játszani a W14 folyamatos fejlesztésében. Egész évben rendszeres munkát fog végezni a brackleyi szimulátorban, miközben visszavágunk a kihívásokkal teli 2022-es szezonból. Ezt a munkát a pálya mellett fogják hasznosítani, mivel Mick új szerepkörében az összes Grand Prix-n is részt vesz majd, emellett marketing feladatokat lát el egész évben.

Mick csatlakozik a csapathoz, miután az elmúlt két évet a Haas F1 csapatában versenyzett. 43 versenyen állt rajthoz, és megszerezte első pontjait a 2022-es Brit Nagydíjon a nyolcadik helyig. Ezt alátámasztotta a következő héten, és a 2022-es Osztrák Nagydíjon pályafutása legjobb eredményét, a hatodik helyezést érte el.

Az F1-es diploma megszerzése előtt lenyűgöző rekordot ért el a junior kategóriákban. 2018-ban az FIA Forma-3 Európa-bajnoka volt, az utolsó 11 futamból kilenc dobogós helyezéssel, köztük öt győzelemmel biztosított. Miután az FIA Formula 2-es bajnokságban végzett, Mick a második évében megpecsételte a 2020-as bajnoki címet két győzelemmel és nyolc dobogós helyezéssel.

A 23 éves játékost pályafutása során lenyűgözte érettsége, technikai visszajelzései és munkabírása; minden tulajdonságot nagyra értékelnek egy sofőrben. Most csatlakozik ahhoz a csapathoz, ahol édesapja, Michael versenyzett 2010 és 2012 között.

Mick Schumacher, a Mercedes-AMG PETRONAS F1 csapat tartalék pilótája
Örülök, hogy a Mercedes-AMG PETRONAS F1-es csapatának tagja lehetek, mint tartalékpilótájuk 2023-ban, és elkötelezem magam, hogy mindent beleadjak, hogy hozzájáruljak teljesítményükhöz ebben a rendkívül versenyképes és professzionális környezetben. Ezt új kezdetnek fogom fel, és izgatott vagyok, és hálás vagyok Totónak és mindenkinek, aki részt vett bennem, hogy bízott bennem. Az F1 olyan lenyűgöző világ, és az ember soha nem hagyja abba a tanulást, ezért alig várom, hogy minél több tudást szívhassak magába, és minden erőfeszítésemet a Mercedes csapata érdekében tegyem.

Toto Wolff, a Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team csapatfőnöke és vezérigazgatója
Mick tehetséges fiatal pilóta, és örülünk, hogy csatlakozik a csapathoz. Keményen dolgozó, nyugodt és módszeres hozzáállással rendelkezik, és még mindig éhes a tanulásra és a sofőr fejlődésére. Ezek mind fontos tulajdonságok, és izgatottan várjuk, hogy segítsen nekünk a W14 fejlesztésében. Azt is tudjuk, hogy két év Forma-1-es versenyzési tapasztalatával rövid időn belül készen áll majd az autóba ülni, hogy Lewist vagy George-ot leváltsa, ha erre szükség lenne.

Markus Schäfer, a Mercedes-AMG PETRONAS F1 csapatának nem ügyvezető elnöke és a Mercedes-Benz AG műszaki igazgatója
Nagyon jó, hogy Mick a fedélzeten van. Lenyűgöző tehetségről tett már tanúbizonyságot a pályán, és nagyon várom, hogy ezt a fejlesztési oldalon is alkalmazhassa. Nagyon sokat tud nyújtani ebben a fontos szerepben. Nagy terveink vannak 2023-ra, és Mick a Mercedes-AMG PETRONAS F1-es család tagjaként ezek szerves részét képezi.