Német tesztgyőzelemmel mutatkozott be a Goodyear új, SUV-okra kifejlesztett nyári gumija

A Goodyear bemutatta legújabb nyári SUV-abroncsát, az EfficientGrip 2 SUV-ot, amely egyedülálló futásteljesítményt és kiváló vezethetőséget biztosít nedves és száraz utakon egyaránt. A népszerű EfficientGrip SUV utódja rögtön bemutatása után győzedelmeskedni tudott a patinás Auto Bild Allrad magazin tíz márkát felvonultató, teljes körű gumitesztjén.

Az előrejelzések szerint 2025-re az újonnan eladott személyautók 43%-át az SUV-k fogják kitenni, ami a 2020-as 37%-os arányhoz képest1 jelentős növekedés. Az SUV-vezetők az átlagosnál is nagyobb figyelmet fordítanak a gumik kiválasztása során arra, hogy az abroncs nedves utakon is jól teljesítsen a fékút és a tapadás tekintetében.2

A Goodyear kifejezetten az utcai terepjárókra alkotta meg EfficientGrip SUV abroncscsaládját, amelynek most megérkezett továbbfejlesztett változata, az EfficientGrip 2 SUV. Az új gumikonstrukció számos újítást vonultat fel, így számos területen hoz előrelépést:

  • 25%-kal nagyobb futásteljesítmény3 az EfficientGrip SUV abroncséhoz képest. A Goodyear rendkívül rugalmas futófelületet biztosító Mileage Plus technológiája széles hőmérséklet-tartományban csökkenti a kedvezőtlen útviszonyok okozta repedések számát.
  • Rövidebb féktávolság és jobb vízkiszorítás nedves útfelületen, hála a több és hosszabb kapaszkodóélnek, illetve a kevésbé merev gumikeveréknek.
  • Rövidebb féktávolság száraz úton is a nagyobb érintkezési felületnek és a futófelület közepén kialakított nagyobb bordáknak köszönhetően.

Debütálás tesztgyőzelemmel

A vezető német autósmagazin, az Auto Bild Allrad című, terepjárókra szakosodott kiadványa maximális pontszámmal és tesztgyőzelemmel ismerte el az új abroncs kvalitásait. A lap kifejezetten a SUV-, crossover- és 4×4-kategóriákra helyezi a hangsúlyt, és tíz különböző márkájú SUV-abroncsot hasonlított össze egy teljes körű, 15 kritériumot4 felölelő teszt keretében. A EfficientGrip 2 SUV számos innovatív megoldásnak köszönhetően a 15 tesztkategória mindegyikében kiegyensúlyozottan magas szintű teljesítményt nyújtott.

Az abroncs nemcsak a legmagasabb összpontszámot kapta, de egyben ez volt az egyetlen tesztalany is, amely valamennyi követelmény tekintetében a legjobbak között szerepelt. Az SUV-sofőrök számos különböző igényét tükröző teszt vizsgálta a nedves és száraz utakon nyújtott teljesítményt, valamint felmérte a tapadást is különböző terepeken, többek között homokon, kavicson, füvön és sárban. 

A Jeep Renegade autóval végzett teszt alapján a Goodyear abroncs minden útfelületen kiválóan teljesít, sportos kezelhetőség és precíz kormányzást tesz lehetővé, és nedves és száraz úton is rövid féktávolság jellemzi. A tesztet végző munkatársak továbbá úgy találták, hogy az abroncs gördülési ellenállása kitűnő üzemanyag-hatékonyságot eredményez.

Piotr Nagalski, a Goodyear Europe marketingigazgatója így nyilatkozott: „Az SUV-szektor az egyik leggyorsabban növekvő szegmens az európai autóipacon. Az autósok azért vesznek utcai terepjárót, mert sokoldalú, mindenfajta útfelületen kiválóan teljesítő járművet akarnak vezetni, a mi célunk pedig egy olyan abroncs kifejlesztése volt, amely ezt lehetővé teszi számukra. Mivel az EfficientGrip 2 SUV abroncsot minden komoly teszten magas pontszámot ért el, és tesztgyőzelmeket is aratott, elmondhatjuk, hogy elértük célunkat, és sikerült olyan SUV-abroncsot alkotnunk, ami nem kényszeríti kompromisszumra a sofőrt.”

Mivel az európai piacon az SUV-ok széles választéka kapható, az EfficientGrip 2 SUV abroncsok 16-22”-ig terjedő méretválasztékban érhetők el.

1 IHS Global Insights

2 IPSOS Features and Benefits tanulmány, 2018. december

3 Belső teszt; elődjéhez, az EfficientGrip SUV abroncshoz viszonyítva

4 A tesztet az Auto Bild allrad végezte; az eredményeket 2021.03.04-én tették közzé. A Goodyear EfficientGrip 2 SUV 96V abroncs lett az abszolút tesztgyőztes az alábbi termékek között: Michelin Primacy 4 96V, Bridgestone Turanza T005 96V, Continental PremiumContact 6 96V, Nokian Wetproof SUV 100V, Falken ZIEX ZE310 EcoRun 96V, Maxxis Premitra 5 HP5 96H, BF Goodrich Advantage SUV 96V, Toyo Proxes Comfort 100V és Imperial EcoSport SUV 100V.Belső teszt; elődjéhez, az EfficientGrip SUV abroncshoz viszonyítva.

.

.

.