Már javában tesztelik a Ferrari Purosangue prototípusát

Azt mondják, az első maranellói SUV a Maserati Levante alapjaira épült.

Múlt hónapban egy titokzatos Ferrari GTC4Lusso prototípust kaptak lencsevégre tesztelés közben. A maranellói gyártó korábban bejelentette, hogy befejezi a GTC4Lusso mindkét kivitelének gyártását, arról pedig egyelőre nem érkezett hír, hogy az olaszok egy új generációt terveznének piacra dobni a túraautóból. Éppen ezért vélik úgy a szakemberek, hogy ez a rejtélyes GTC4Lusso szolgált a tesztelés során alapul a most készülő Purosangue-hoz, az olasz gyártó első SUV modelljéhez, amit a Lamborghini Urus, a Bentley Bentayga és az Aston Martin DBX riválisának szán a Ferrari.

Megjelenését tekintve a GTC4Lusso szinte a megszólalásig hasonlított a hagyományos modellhez, ám a hasmagassága számottevően alacsonyabb volt. Most egy újabb Purosangue prototípus bukkant fel, ahogy havas, téli körülmények között tesztelik Svédországban, megmutatva, hogy a vadonatúj SUV útviszonyoktól és időjárási körülményektől függetlenül, bárhol megállja a helyét.

Ezúttal a prototípust teljes álcafóliába burkolták, és akárcsak a tavaly decemberben levideózott Purosange tesztautó, úgy tűnik, hogy ez is a Maserati Levante alapjaira épült, legalábbis az autó orrának formája, a hűtőrács és a fényszórók kialakítása is erre enged következtetni.

Az sem zárható ki, hogy a most megörökített autó nem más, mint a Maserati Grecale egyik korai tesztváltozata. Akárcsak a GTC4Lusso, ennek az SUV-nak is igen közel van a hasa az aszfalthoz, ám a sorozatgyártásba kerülő modell hasmagassága ennél jóval nagyobb lesz.

Hogy mit rejt majd a motortér, egyelőre homály fedi, de a szakértők már most azt gyanítják, hogy egy 800 lóerő körüli teljesítményre képes, V12-es gondoskodik majd a meghajtásról, míg a későbbiek folyamán egy turbófeltöltős, hibrid V8-as erőforrással is elérhetővé teszik az SUV-t. Az is lehet, hogy az autó egy szintén hibrid, de kisebb, ikerturbós V6-os hajtásláncot kap majd.

Már most arról szólnak a hírek, hogy a 2022-ben debütáló Purosangue csupán az első a Ferrari SUV palettájából, hiszen két további crossoveren is dolgoznak Maranellóban. A jelenleg még csak F244-es és F245-ös kódnéven futó Ferrarik az várakozások szerint 2024-ben és 2026-ban kerülhetnek piacra.

Remélhetőleg a Ferrari hamarosan elkezdi a Purosangue gyártás előtti prototípusainak tesztelését, így még jobb képet kaphatunk arról, hogy milyen lesz a legelső SUV, amelynek az orrán az ágaskodó lovas embléma díszeleg.

Forrás:

CarBuzz & carscoops.com & mahzrt.hu