Magyarok tervezték és tesztelték a vízilabdatorna labdáját

    Magyar tervezésű labdával játsszák majd a fukuokai vizes világbajnokság vízilabdatornájának mérkőzéseit, a játékszer pedig egy rangos díjat is elnyert már.

    A labdát a gyártó Mikasa cég rendelte meg a magyar dizájnercsapattól, amelyet számos tervező közül választott ki.


    Az MTI-hez eljuttatott közleményben olvashatók a Mikasa elnök-vezérigazgatója, Juji Szaeki szavai, aki így mutatta be az új labdát: “Ez messze a legjobb vízipóló-labda, amit valaha alkottunk.”


    A Graphasel Design Studio art direktora, Ördögh László elmondta, a győztes terv Láng Kristóf nevéhez fűződik, az elkészítése során pedig számos dologra kellett ügyelni, aminek a végén egy gömbre illeszthető tökéletes dizájnná kellett összeállnia.


    “A labdát ugyanis az alapoktól elkezdve kellett újratervezni, és olyan színeket és grafikát kellett alkalmazni, ami kontrasztos, vibráló és dinamikus, hogy a víz alatt is jól kivehető és könnyen megtalálható legyen a játékosok számára” – fűzte hozzá.


    A labda – amelyet a magyar klubcsapatok már tesztelhettek – egy rangos amerikai díjat is kapott a közelmúltban: a New York Product Design Awards 2023-as díjkiosztóján lett aranyérmes a magyar csapat terve.


    A magyar dizájner stúdió az amerikai elismerés mellett számos nemzetközi díjat elnyert már és több sporttal kapcsolatos projektben is bizonyított: többek között a 2017-es és 2022-es magyarországi vizes vb arculatát is a csapat tervezte. A magyar cég többek között hétszer nyerte el a dizájnvilág egyik legrangosabb nemzetközi elismerését, a Red Dotot.