Kék a szeme…

Azzal kezdtük az évet, hogy egy rövid beszámolót közöltünk a Casio G-Shock GA 400-4A modellről…
Aztán néhány nappal később megint úgy alakult, hogy az év végi ünnepek ideje alatt nálam járt EQB-600D-1A Casio Edifice premium férfi karórát a GBA 400-2C típusra cseréltem az One On One Kommunikációnál.

Edifice leadva, G-Shock a kézben (dobozban), indulás tovább.
Természetesen, ha egy új tesztcucc érkezik, azt minél előbb meg kell nézni, meg kell vizsgálni, fel kell venni – amennyiben hordható…
Persze, hogy ezúttal sem maradhatott el a kicsomagolás.

Az órát a kezembe véve azt állapítottam meg először, hogy ez “tök ugyanaz”, mint a GA 400-4A modell.
Értem  én, hogy a Casió óráknál az utolsó 3-4 karakter a színkódot jelöli, de mi a túróért lett ez a modell a korábban megismert GA 400 után GBA 400?!

Természetesen nem jöttem rá azonnal, hogy mi a különbség – így gyorsan a csuklómra tettem.
Gyors kép az  instára és a fácséra…laugh

Aztán, este – amikor hazaértem és kezembe vettem a használati utasítást – kb. 13 másodperc alatt megszületett a megfejtés.

A GBA 400-2C kronométer ugyanis Bluetooth-os.

Az okostelefonunkra letöltött “G”MIX applikációnak és a  Bluetooth kapcsolatnak köszönhetően akár a karóra segítségével “szörfözgethetünk” a telefononunkon található zenék között, vagy az éppen hallgatott muzsika hangerejét is szabályozhatjuk.

Mivel a legnagyobb eltérést ezzel “ki is veséztem” devil  a GA 400 és a GBA 400 modellek között, jöjjenek a specifikációk, amelyeket a casio.bolt.hu oldalról átemelt táblázatnál részletesebben nehéz lenne rövidebben elemezni.