Karácsonyra 5 csillagot kapott a VW Golf és az Audi Q8 – videó

Ha Volkswagenről vagy Audiról van szó, az egyet jelent a minőséggel. Mindkét márkánál a tökéletességre törekszenek az jármű kialakításakor, és nincs ez másképp a töréstesztek esetében sem.

q8_side_crash_test_after_crash_m.jpg

Az Euro NCAP az év végén hozta nyilvánosságra a legfrissebb teszteredményeit, amely szerint a kis családi autók kategóriájához tartozó nyolcadik generációs Golf – amely nemrégiben mutatkozott be – is megkapta az ötcsillagos minősítést.

golf_side_crash_test_2019_m.jpg

A tesztelt modell az 1,5 literes benzinmotorral ellátott Comfortline kivitel volt, amelynek saját tömege 1316 kilogramm. A VW Golf 45 évvel ezelőtti bemutatkozása óta afféle mérce a kompakt autók között. Az Euro NCAP által tesztelt korábbi verziókhoz hasonlóan, a nyolcadik generáció is elérte a maximális minősítést a kiváló ütközésvédelemnek, valamint a számos segédrendszernek köszönhetően. Így például az autonóm vészfékező (AEB) rendszer is kiválóan működött a teszt során.

q8_side_crash_test_m.jpg

A 2,2 tonnás Audi Q8 50 TDI quattro már más kategória, úgyhogy egyáltalán nem meglepő, hogy – a Golfhoz hasonlóan – az utastér egyben maradt az elülső eltolásos ütközést követően. Ugyanakkor mindkét modell megmutatta, hogy hasonló szintű védelmet biztosítanak a különböző méretű és a különböző helyzetben ülő utasok számára.

dasblog