Ismét Bridgestone Blizzak LM005 sikerek a 2022-es téli gumiabroncs teszteken

Küszöbön a tél és a hőmérsékletcsökkenés, így ajánlott a nyári gumiabroncsokat télire cserélni. A Bridgestone Blizzak LM005 továbbra is tökéletes választás, hiszen az elmúlt három évben nem kevesebb, mint 17 iparági tesztet nyert1, majd a 2022-es megmérettetéseken is folytatta a győzelmi sorozatát.

Az Auto Bild Sportscars 2022-es téli gumiabroncstesztjén elért „példás” eredményeket2 kiemelkedő minősítések követték a neves Auto Express és Auto Zeitung megmérettetésein. A „legrövidebb fékút nedves útfelületen és a legjobb szárazútfelületen történő fékezés és kezelés” kategóriákban a Blizzak LM005 már harmadik éve végez a dobogón.

Az Auto Bild Sportscars munkatársai kiemelték az abroncs „nagyon jó havas tulajdonságait, a nagyfokú kormányzási pontosságot, a dinamikus nedves és száraz úton való kezelhetőséget, a rövid fékutat havas és nedves útfelületen, valamint az utazás kényelmét és az üzemanyag-takarékos gördülési ellenállást”.

Az Auto Zeitung téli abroncstesztjén a Blizzak LM005 a második helyen végzett. Az értékelésben kiemelték az abroncs tartósságát és a nehezebb körülmények közötti teljesítményét, továbbá a „kiváló eredményű” vízen csúszást és „rendkívül jó” teljesítményt nedves és száraz útfelületen, hozzátéve, hogy a Blizzak LM005 „tapadása a lassítási méréseken és a kezelhetőségi pályán lenyűgöző”.

A legfrissebb megmérettetés az Auto Express 2022-es téli abroncstesztje volt, ahol a Bridgestone Blizzak LM005 a nedves úton fékezés és kezelhetőség kategóriákban a dobogó legfelső fokára állhatott, összetettben pedig a jól megérdemelt második helyet szerezte meg.

A tél közeledtével a Bridgestone Blizzak LM005 ideális választás azoknak, akik nedves, havas vagy jeges úton közlekednek, és előtérbe helyezik a teljesítményt is. Az abroncs fejlesztési fázisaiba az Európa-szerte 20 000 járművezetővel végzett kutatás eredményeit is beépítették. A cél, hogy a Blizzak valós kihívásoknak feleljen meg: téli körülmények között is kiemelkedő irányíthatóságot és biztonságot nyújtson, valamint biztosítsa a legjobb nedves úton tapadást és fékutat.3

1 2020: ADAC, TCS, ÖAMTC, Auto Motor und Sport, AUTO Straßenverkehr, ACE/ARBÖ/GTÜ, Auto EXPRESS, AUTOBILD Sportscars, Auto Zeitung, Auto Zurnal. 2021: Auto Motor und Sport, AUTO Straßenverkehr, Auto Zeitung, Auto EXPRESS, Motors. 2022: AUTOBILD Sportscars, Gumiabroncs-értékelések

2 https://www.autobild.de/artikel/winterreifen-test-2022-245-40-r-19-22179731.html

3 A TÜV SÜD által a Bridgestone felkérésére 2018 október-novemberében az ATP Papenburgban (Németország) száraz és nedves úton, valamint a svédországi SPG-nél havas és jeges úton végzett tesztek VW Golf 1.6 VII típusú járművön, 195/65 R15 méretű gumiabronccsal. A Blizzak LM005 összehasonlítása az azonos szegmensben lévő fő versenytársak teljesítményével: Continental WinterContact TS860, Michelin Alpin 6, Goodyear UltraGrip 9, Pirelli Cinturato Winter. Mellékletjelentés száma: [713139853-BM]