Fény az éjszakában (III.)

A korábbiakban már használtuk ezt a címet egy LED lámpánál, illetve egy okosizzónál, ezúttal pedig egy televízióval kapcsolatban jutott eszünkbe…

Nagyszüleimmel kapcsolatban már osztottam meg néhány emléket és most is hozzájuk, a Dohány utcába kell visszakanyarodnom több évtizednyivel ezelőtti időkre.
Persze, azt sem tudom, hogy a hamarosan olvasható emlék, miért nem a Philips 55 OLED 934/12 televízió tesztjekor jött elő, de így alakult…

A (nem mellesleg, számomra a legideálisabb) tévével kapcsolatban jutott eszembe, hogy nagyapám minden esetben ragaszkodott ahhoz, hogy csak úgy nézze a kis dobozt a család, hogy amögött egy “gyertyaizzó” világít.
Kötelező volt bekapcsolni a fényforrást, ha a televízió üzemben volt.
Atyai nagyapám azt mondta, fontos, hogy a szemünket ne terhelje a vibráló fény annyira és azzal, hogy kapott egy háttérvilágítást, az éles kontraszt is tompítva lett.

Sajnos nem nagypapa volt az, aki ezt az ötletet elültette a modern tévégyártók agyában, de az biztos, hogy az ambilight rendszer a szemünk védelmét is szolgálja.
Szolgálja akkor is, ha a mai főszereplőnk, a Philips 43PUS7304/12 modell esetében már nagyon nem beszélhetünk olyan vibrálásról, mint anno az Orion, vagy épp’ a Videoton “nagyszerű” termékeinél.

Igen, ennél a készüléknél is három oldalra telepítettek gyárilag LED-eket és ennél a terméknél is be lehet állítani egyrészt a fényerősséget, másrészt a “reagálást” – azaz, hogy miként kövesse a képernyő színhatásait.
Az, hogy ezeken az “alapbeállításokon” kívül még különböző hangulatokat (mozi, természet, zene, stb.) is választhatunk, csak az élményt fokozza.

A 43PUS7304/12 tévé is megkapta a Philips P5 Engine rendszert, ami feljavítja a kapott tartalmat, hogy még részletesebb, élesebb, élethűbb képet kaphassunk.

A “Dolby-k” (Vision és Atmos) – akárcsak a korábban taglalt 934/12 esetében – itt is úgy teszik a dolgukat, hogy a felhasználónak csupán annyi dolga marad, hogy mind a hangzást, mind a képélességet csak önfeledten élvezze.

És, igen!
Igen, ebben a készülékben is ott szolgálja a tulajdonost az Android TV, a Google Play, vagy a Philips App…
Utóbbi kettő segítségével könnyedén kereshetünk egyéb tartalmakat is.

A hivatalos megnevezésben szerepel még a 4K UHD LED “rész” is.
Ezek a rövidítések is azt garantálják, hogy minden esetben a lehető legélesebb képet csodálhassa a nézőközönség, míg a HDR10+ a kontraszt, illetve a színek további tökéletesítésén dolgozik.

Oké, tudom!
Most jön, hogy “de miért csak 4K?+
Miért nem 8, vagy egyenesen 16, esetleg 32K?!”

Csupán azért, mert mert a Szomszédok teleregény erre a készülékre is 640×480 pixelben érkezik (maximum!) és egyelőre nagyon kevés még a valódi, tényleges 4K-s tartalom is – a valamennyi elérhető filmet, mozifilmet, tévéműsort tekintve.
Szóval, jelenleg még több, mint elegendő a 4K!

A hangvezérlés lehetőséggel meg elmehetnek egyenesen a …!
Elképesztő!
Elképesztő, hogy mennyire kényelmessé, lustává teszi az embert.
A funkció beállításával, bekapcsolásával már a televízió távirányítójára (Ami nem mellesleg igen szép és ergonomikus kialakítású, ráadásul több készülék, több felület irányítására is alkalmas.) sem lesz szükségünk.
Itt kell megjegyezni, hogy annak ellenére, hogy nagyon szerettem a nagutasítás lehetőségét, én inkább maradtam a “hagyományos” távirányítónál.
Mert szeretem, ha a kezemben az irányítás! 🙂

Itt szoktak jönni a műszaki adatok/specifikációk.
Szerintem meg egyszerűbb, ha a Philips hivatalos honlapján csemegéznek mindazok, akiket ez részletesen is érdekel.

E szösszenet elején “odabigyesztettem” egy olyan gondolatot, miszerint számomra ez a készülék lenne a legtökéletesebb.
A 43 colos képátló pont az a méret, amely a nappaliban a legtökéletesebb, leginkább szembarát, így ekkora tévében kell gondolkoznom – miután lassan le kell cserélni a jelenlegi öregecske készüléket.

A képgalériát a facebook oldalunkon találod – hamarosan.