Európa legnagyobb lakóautós magazinja lelkesedik a teszteket követően

2022 nyara óta egy lakóautóban is élvezheti a híres BILSTEIN vezetési élményt. A BILSTEIN B6 Camper és B6 Camper Advanced nagy teljesítményű lengéscsillapító sorozatunk lehetővé teszi. A Fiat Ducato (2006-os modellévtől) és a Citroën és a Peugeot nagyrészt azonos járműveire épülő kisteherautókhoz és félig integrált járművekhez kaphatók. A kezdetektől fogva nagy kereslet bizonyítja, hogy ezekkel a termékekkel megragadtuk a lakókocsi szcéna szellemiségét. A szaksajtó is lelkes, ezt mutatja a promob pozitív következtetése is. Németország legrégebbi és Európa legnagyobb lakóautó-magazinja kiterjedt tesztelésnek vetette alá a B6 Camper Advanced. A Malibu Van 640 LE RB típusú, Fiat Ducato alapú átalakított kisteherautóba szerelve az ATP Automotive Testing Papenburg GmbH pályájára vezetett az út. A B6 Camper Advanced képességeit ott és a környék közutakon tesztelték. A cikk online változatához kattintson ide.

Még a normál B6 Camper is fokozott biztonságot nyújt oldalszélben és kanyarokban. A B6 Camper Advanced emellett automatikusan vált két különböző jelleggörbe között, így fokozza a vezetési élményt és növeli a vezetési kényelmet. Leegyszerűsítve, az amplitúdó-szelektív DampMatic® technológia egy bypass rendszert használ, amely az út által kibocsátott rezgéseknek megfelelően zárja vagy nyitja a vezérlődugattyút. Ez megváltoztatja az olajellenállást a lengéscsillapító belsejében – lágyabbá vagy szorosabbá teszi azt.

De vajon ki lehetne mutatni ekkora különbséget? A teherrel együtt 3443 kilós össztömegével a lakóautót személygépkocsi-engedéllyel lehet vezetni. „Annál megdöbbentőbb, hogy a 6,36 méteres lakóautónak milyen gyorsan sikerült kiegyenlítenie a csúnya hullámokat egy csípőlengés után, ahol korábban ameddig visszapattant” – mondja Heiko P. Wacker szerkesztő. „A 2,6 méteres magassággal még a furcsa kormánymozdulatok is destabilizálják a járművet” – ítéli meg a szakember. „A macskaköveken vagy a betonszegélyeken való utazás is sokkal jobb. Az eredeti felszereltséggel gyorsan észreveszi, hogy a Fiat egy haszonjármű. Még az úton lévő kis hullámok is megrázzák és vibrálják. Ez az átalakítás után már nem volt probléma, és nem csak a hátsó bútorok értékelik ezt.”

Emellett a Promobil dicséri a „kormányzás közvetlenebb, precízebb reakcióját”. A B6 Camper Advanced iránti eufória még 4000 kilométer után is folytatódik. A tesztelő véleménye szerint a Bilstein speciális lengéscsillapítóinak beszerelése bevált: „Érezhető vezetési kényelmet nyújtanak”.