Először kapták lencsevégre a tesztelés alatt álló VW ID.Buzz-t

A MEGJELENÉS KIMONDOTTAN FURCSA, KÖSZÖNHETŐEN A BECSAPÓS ÁLCÁZÁSNAK.

Szemfüles fotósoknak sikerült lencsevégre kapniuk a Volkswagen ID.Buzz elektromos mikrobusz sorozatgyártásra szánt prototípusát tesztelés közben.

A fotókon látható ID.Buzz fényszóróit matricák borítják, szinte teljes egészében elfedve a lámpatestek valódi formáját. A ködlámpák sem valódiak, az orr-részt fedő burkolat része, amely szinte teljes egészében eltakarja a lökhárítót a méhsejtmintás alsó légbeömlő kivételével. A fényszórók között húzódó fényes fekete borítás, valamint a krómcsíkok is az álcázást szolgálják.

A teljesen letakart oldalablakok alapján ez a modell az ID.Buzz áruszállító verziója, hacsak nem a kasztni színét viselő álcázással van dolgunk, aminek az a célja, hogy elrejtse az utasteret a kíváncsi szemek elől. A hátsó lámpatestet egy Opel Insigniát idéző, kamu fényszóró fedi.

A VW minden igyekezete ellenére nagyon úgy fest, hogy a készülő modell roppant hasonló lesz ahhoz, amit a 2017-es Észak-Amerikai Nemzetközi Autószalonon bemutattak.

A német gyártó bejelentette, hogy a hivatalos premierre a tervek szerint 2022-ben fog sor kerülni. A tisztán elektromos mikrobusz Európában személy- és áruszállító kivitelben is elérhető lesz.

A hírek szerint egy- és kétmotoros változatban, valamint hátsó- és összkerékhajtással is lehet majd rendelni. Akárcsak az ID modellcsalád többi tagja, az ID.Buzz is a Volkswagen MEB-platformra épül. A csúcsmodell minden bizonnyal a koncepcióban is bemutatott 111 kilowattórás akkumulátorcsomagot fogja használni, és legalább 300 lóerős teljesítmény leadására lesz képes.

A teljes önvezetésre is képes áruszállító verzió érkezését az évtized közepére ígéri a Volkswagen.

Forrás:

Motor1 & mahzrt.hu