Egy héten át Pápa városában tesztelik az Iveco E-WAY buszt

IVECO BUS E-WAY SOROZAT: MEGNÖVELT HATÓTÁV ÉS FOKOZOTT RUGALMASSÁG

Új generációs energiatároló egység mutatkozott be az éjszakai töltésű E-WAY modellek kínálatában, amely révén mind a hatótáv, mind pedig utaskapacitás tekintetében megfelel az üzemeltetők legmagasabb igényeinek.

Meghatározó stratégiai döntéseket igényelt az IVECO BUS részéről a mindenfajta városi küldetésre optimálisan kialakított, tisztán elektromos hajtásrendszerű autóbuszok kínálata. Ez az E-WAY termékportfólió már piaci bevezetése óta folyamatos műszaki fejlesztésében is jól érzékelhető. Ennek eredménye a telephelyi lassú töltésre kialakított Forsee Power ZEN akkumulátorok új generációjának alkalmazása is, amelyet cellablokkonként 42 kilowattórára növelt energiatároló képesség jellemez.

Ezek az új, nagy energiájú NMC (lítium-nikkel-mangán-kobalt-oxid) akkumulátorok 20 százalékkal több energiát bocsáthatnak az üzemeltetők rendelkezésére. Ez pedig azt jelenti, hogy a maximális 460 kilowattóra energiamennyiséggel akár 300 kilométeres hatótávot is biztosíthatnak a 12 méteres E-WAY modell számára. Vagy akár öt további utas szállítását is lehetővé tehetik az előző generációs ZEN 35 akkumulátor kínálta hatótávon. További előnyük, hogy korlátozás nélkül cserélhetők egymással. Ez az éjszakai töltésű, új energiatárolási formátum már megrendelhető a 12 méteres E-WAY modellekhez és a midibuszokhoz.

Az E-WAY teljes körű választékában olyan 12 és 18 méteres változatok is szerepelnek, amelyek – felső és/vagy alsó pantográf használatával – a gyorstöltés lehetőségét kínálják. Ezek a nagy teljesítményű LTO (lítium-titanát-oxid) akkumulátorokkal szerelt modellek a sűrű menetrend és a nagy napi futásteljesítmény jellemezte városi vonalak igényeinek is megfelelnek.

A rorthais-i (Franciaország) elektromos mobilitási központban készülő E-WAY modellek az IVECO BUS Európa-szinten is elismert szaktudását és tapasztalatát képviselik. A valamennyi modellváltozatát figyelembe véve eddig összesen csaknem ezer példányban értékesített E-WAY sorozat már hét európai országban közlekedik.

Az E-WAY modell egy példánya csütörtökön bemutatkozott a hazai szaksajtónak, péntektől pedig egy héten át Pápa városában tesztelhetik az utasok és a Volánbusz szakemberei.

Az ECO-tech visiON-ről:

Az Eco-Tech Vision Kft. az IVECO új hivatalos magyarországi viszonteladó partnere. A vállalat a gépjármű-értékesítéstől kezdve a felépítménygyártáson és a gyári alkatrészek forgalmazásán át egészen a szervizelésig és a karbantartásig személyre szabott szolgáltatásokat, valamint finanszírozási lehetőségeket kínál. Az ECO-tech visiON célja az IVECO márka piaci részesedésének növelése, a partnerek márkához méltó kiszolgálása. A cég szigetszentmiklósi telephelyéről indulva a legmodernebb hazai szolgáltatási élményt kívánja nyújtani.

Az IVECO-ról:

Az IVECO az Iveco Group N.V. (MI: IVG) márkája, amely könnyű, közepes és nehéz haszongépjárművek, terepjáró teherautók, valamint például terepjáró küldetésekre szánt járművek széles választékát tervezi, gyártja és forgalmazza.

A márka termékpalettájához tartozik a Daily, amely a 3,3-7,2 tonnás járműtömegszegmenst fedi le az Eurocargo 6-19 tonnás kategóriában és a 16 tonna feletti nehézszegmensben; az IVECO WAY termékcsalád a közúti IVECO S-WAY-modellel; az IVECO T-WAY terepjáró, és a könnyű terepfeladatokra szánt IVECO X-WAY. Ezenkívül az IVECO Astra márkát terepjáró teherautók, merev és csuklós dömperek, valamint speciális járművek alkotják.

Az IVECO világszerte közel 21 000 embert foglalkoztat, továbbá 7 országban és 4 kontinensen (köztük Európában, Ázsiában, Afrikában, Óceániában), valamint Latin-Amerikában működtet gyártóüzemet, melyekben a legmodernebb fejlett technológiákat alkalmazó járműveket gyárt. Több mint 160 országban 4200 értékesítési és szervizpont garantálja a termékek műszaki támogatását.

https://www.begurulva.hu/2022/03/nem-megy-a-busz/