A Kálvin téri állomáson folytatódik a tesztelés

Füstpróbát tartanak a Kálvin téri metróállomáson

    Füstpróbát tartanak a 3-as metróvonal középső szakaszának átadás előtt álló Kálvin téri állomásán – tájékoztatta a BKV kedden az MTI-t.

    A BKV közleménye szerint a Semmelweis Klinikák és Corvin-negyed metróállomásokon már sikeresen lezajlottak a hő- és füstelvezető rendszer megfelelőségének tesztelési és hatósági ellenőrzései. A májusi átadás előtt utolsó helyszínként a Kálvin téren is elkezdődik a próbafolyamat – közölték.


    Mint írták, a próbák célja az új berendezések hatékony működésének ellenőrzése. A metró szellőző kivezetésein – metróállomások körüli műtárgyaknál – füst kiáramlására lehet számítani, naponta akár több alkalommal is. Az előállított égésterméknek sem az állomások kijelölt biztonsági zónáiban, sem a felszíni füstkivezető nyílások környezetében nincs egészségkárosító hatása – írták.


    A BKV közölte: a füstpróba időtartama alatt – március 24. és 26. között, valamint március 28-án, napközben 8-17 óra között – a Corvin-negyed és Ferenciek tere állomások közötti szakaszon lehet majd füstkiáramlást tapasztalni.

https://tesztalelkemindennek.hu/2022/03/09/a-kalvin-teren-es-a-corvin-negyed-megallonal-tesztelik/