Csak sportosan, okosan

Az van, hogy az elmúlt években szerelmese lettem az óráknak.
Ismerőseim, vagy épp” a Teszt a lelke mindennek olvasói, követői éppen ezért rendszeresen találkozhatnak a  Casio, vagy a  Zeppelin órákról szóló szösszeneteimmel.
Írtam már a  Lamax és a  Fitbit  okoskarkötőiről is – bár ezek a termékek  igazából “csak” aktivitásmérők.
Igazi okosóráról azonban eddig még nem született beszámoló.

Beszámoló?

Igen, hisz’ tudjátok, hogy a Teszt a lelke mindennek csapata nem kíván világmegváltó analízisekbe, bonyolódni és tesztjeink sem vehetőek tesztnek szó szerint.

De, mi is az az okosóra?

A Google mellett méltán világhírű és nagy barátunk a  Wikipédia is, ahol az alábbival kezdődik a “szócikk”:
“Az okosóra egy számítógépesített karóra, amely az idő mutatásán kívül számos funkcióval bír…”

Samsung Gear Sport eszköz látogatott el hozzánk próbára, ami maximálisan teljesíti a fentebbi besorolást.
Egyébként nem véletlen, hogy már itt, a lényegi “teszt” elején aktívan belinkeltem a  Gear Sport oldalát, mivel a Samsung honlapja nagyon jól és látványosan összefoglalja mindazt, amit tudni kell az okos eszközről.

Így nekem megint csak azzal kell foglalkoznom, hogy személyes tapasztalataimról pötyögjek néhány mondatot.  🙂

Kezdjük az elején!

Amikor megérkezett a Gear Sport, és kiemeltem a dobozából, akkor azonnal a mágneses töltődokkolóra helyeztem, mert nem tudtam mennyi energiával rendelkezik.
A mágneses töltődokkoló, nem mellesleg, igen gyorsan feltölti a lemerült órát és nagyon praktikus megoldás, hogy nem kell az órába tuszkolni a töltőkábelt minden egyes lemerüléskor.
A dokkoló LED-jelzése, valamint a Gear kijelzője is mutatja számunkra, hogy kell-e még tölteni az okosórát.

A töltést követően azonnal a csuklómra csatoltam, letöltöttem az applikációt a mobilomra, majd elkezdtem játszani a beállításokkal.

De, álljunk  meg egy szóra!

Meg kell állnunk, mert a telefonos alkalmazás mellett nem mehetünk el szó nélkül!

A Samsung Gear applikáció ugyanis nem csupán Samsung telefonokkal engedi kommunikálni az órát, így akkor is hasznos társunk lehet a Gear, ha teljesen márka-, vagy operációs rendszer-idegen mobillal rendelkezünk!

Vissza az órára!

Szóval, applikáció letöltve, órával párosítva, jöhet a játék a beállításokkal.
Be kell vallanom, nem két percet töltöttem el ezzel a tevékenységgel, ugyanis a Gear személyre szabhatósága igen változatos és tág skálán mozog.
Baromi jó, hogy már magát az óralapot is több tucatnyi ingyenes számlap közül választhatjuk ki.
Ráadásul, ha gondoljuk, némi “zseton” ráfordításával ezt a számot jelentősen növelhetjük.

Azt ugye nem is kell magyaráznom, hogy az e-mail, facebook, instagram, illetve egyéb közösségi média oldalakkal is könnyedén kommunikál a Gear,..

És éppen ettől lesz okos ez az óra!

Nem kell félpercenként a telefonunkra pillantani!
Sőt, le is halkíthatjuk azt, ugyanis a Gear képernyőjén keresztül látjuk, kitől érkezett e-mail, vagy épp ki lájkolta legutóbbi posztjainkat a közösségi oldalakon.

Fontos, hogy egyszerre több fiókot is képes kezelni az okosóra!

Sport

Nem, nem egy fitneszkarkötő!

A Gear Sport nem csupán a pulzusunkat, a lépésszámot, esetleg a  lépcsőzést méri, hanem mindezeken felül akár a kerékpározással, vagy épp’ az úszással töltött időről, a megtett távolságról, az elégetett kalóriáról is beszámol viselőjének.

Úszás?

Persze!
Mondjuk nem is meglepő, hisz’ a mágneses töltődokkolónak köszönhetően teljesen vízálló szerkezetről beszélünk.
Búvárkodásra természetesen nem alkalmas!

Én speciel imádtam, hogy fürdéskor, zuhanyozáskor sem kellett levenni az órát a csuklómról és attól sem kellett tartani, hogy esetleg lesz valami baja.

Egészség

Mivel igen sokat ülök a gép előtt, igen hasznosnak tartom az ilyen eszközökben, hogy időnként figyelmeztetik az embert a mozgásra.
Nos a Gear nemcsak figyelmeztet, hanem különböző edzéstervek alapján meg is mozgat – ha úgy érzi, nagy az inaktivitás.  🙂

Nem, azt nem állítom, hogy minden egyes edzést végigcsináltam az egy hétig tartó teszt során, azt azonban kijelenthetem, hogy többet mozogtam, mint egy átlagos héten.

A pulzus-, kalória-, vagy épp’ az alvás “milyenségének” méréséről nem fogok ezúttal beszélni, hisz’ ezeket a funkciókat más eszközök, vagy ma már a mobil applikációk is tudják.

Nem én lennék, ha nem próbáltam volna össze a Samsing Gear Sportot a szintén koreai és szintén épp teszten járt  Hyundai Ioniq plug-in hibrid autóval…

ÖSSZEILLENEK!  🙂  🙂  🙂

Mondjuk, azért némi hiányérzetem van – így a tesztidőszak végén!

Valami nagyon hiányzik a csuklómról…

 

http://tesztalelkemindennek.hu/2018/02/25/elso-tapasztalatok-az-elektromos-hummerrol/