Budapesten is tesztel a Bloom Diagnostics

2022. szeptember 2-án, az Andrássy út 74. szám alatt, Zürich után Budapesten nyitotta meg második európai üzletét az otthon elvégezhető, vér alapú diagnosztikával foglalkozó egészségügyi startup, a svájci Bloom Diagnostics.

A Bloom-rendszer (Bloom System)

Egészségünk megőrzésében egyre nagyobb szerepet kap a tudatos proaktivitás, a megelőzésre való törekvés, a betegségek időben történő felismerése. Az ugrásszerű technológiai fejlődésnek köszönhetően az otthon elvégezhető, kényelmes, biztonságos, gyors és egyszerű tesztelések az eredmények azonnali értékelésével hamarosan a mindennapjaink részévé válnak.

Sőt, egy új fejlesztésnek köszönhetően a jövő, az ügynevezett Bloom-rendszeren keresztül, már meg is érkezett – Svájc után elsőként – Magyarországra is.

“A Bloom-rendszer a fejlett biotechnológia és a felhőalapú számítástechnika kombinációjával mostantól a felhasználók otthonába viszi a vér alapú diagnosztikát. Az egyszerűen kezelhető rendszer segítségével az otthoni felhasználó számos egészségügyi állapotot képes azonosítani – állítja Terman Tibor, a Bloom-rendszer hazai forgalmazója, a Hear & Go Kft. tulajdonosa.

A Bloom-rendszer előnye, hogy mindenki számára elérhető és hasznos, de különösen az egészségtudatos felhasználók, a bizonyos hiánytünetek esetén érintettek, a vegetáriánusok, a speciális étrendet követők, valamint az él- és hobbisportolók számára javasolt.

A Bloom-rendszer működése

A Bloom Diagnostics terméke, a Bloom System egy három részből – a Bloom-tesztből, a Bloom Labből és a Bloom Appból – álló intelligens rendszer, amely a laboratóriumi technológiát a személyre szabott elemzéssel egyesíti.

A Bloom-tesztek, vagyis maguk a vércsepp alapú gyorstesztek, néhány csepp vérből specifikus biomarkereket gyűjtenek. A bevált laterális áramlásos immunpróba-technológián alapulnak, és láthatóvá teszik a vérértékeket. A Bloom Lab beolvassa az eredményt, majd a Bloom App a Bloom Lab által beolvasott és a felhőben elemzett adatok alapján gyors, érthető eredményt és alapdiagnózist ad a felhasználó számára. A Bloom App segítségével a felhasználók könnyedén, lépésről lépésre haladhatnak végig a folyamaton.

“A Bloom-rendszer a felhasználók számára lehetővé teszi, hogy átvegyék az irányítást saját egészségük felett. A következő generációs technológiának és a személyre szabott adatelemzéseknek köszönhetően a Bloom Diagnostics gépi tanulást alkalmaz az eredmények javítása és az adatok elemzése érdekében, amelyek végül segítik diagnózist, de akár aktív részt vállalhatnak új terápiák kifejlesztésében is” – ismertette a Bloom-rendszer további előnyeit Terman Tibor.

Jelenleg négy, a Ferritin szintet, a vese működését, a pajzsmirigy alulműködést és a gyulladási szintet vizsgáló teszt érhető el az Andrássy úti üzletben és a webshopban. A tesztek pontosságát és megfelelőségét az EU biztosítja az úgynevezett IVDD és IVDR rendeleteken keresztül.

A következő, a petefészek tartalékot mérő AMH teszt 2022 év végén érkezik. A Bloom Diagnostics célja, hogy belátható időn belül harminc, a leggyakrabban keresett vizsgálatokra kifejlesztett Bloom-teszt legyen elérhető otthoni felhasználásra.

További információ: https://www.bloomdiagnostics.com/
    

——————————————————————-

      
© Copyright MTI OTS