Az IWC Portugieser Yacht Club kronográfjának tesztelése

Az IWC 2010-ben elindította a Portugieser Yacht Clubot a vitorlázás sportos, mégis elegáns világába. 2020-ra a tengeri kronográf modell klasszikus megjelenést és acél karkötőt kapott. Ebben a funkcióban alaposan áttekintjük a WatchTime archívumából.

Az új IWC Portugieser Yacht Club Chronograph egy olyan óra, amelyet magabiztosan viselhet bárhol a kikötőben. Első pillantásra kiderül, hogy a legsportosabb Portugieser modell harmadik generációját, tesztóránkat úgy tervezték, hogy egyszerre legyen hajózási időmérő és luxuskiegészítő. Az első benyomást megerősíti, ha közelebbről megvizsgáljuk a polírozott és szatén bevonatú házat, a napfényes kék számlapját és a fényesen polírozott mutatóit. Minden alkatrész hibátlanul kidolgozott, és méltó arra, hogy a rendkívül elegáns Portugieser kollekció része legyen.

Több mint 10 éves története során ez a Portugieser Yacht Club először acél karkötővel büszkélkedhet gumi- vagy bőrszíj helyett – egy erős, de elegáns IWC acél karkötő csiszolt külső láncszemekkel és polírozott belső láncszemekkel. A karkötő lerövidítéséhez egyszerűen meg kell nyomni egy gombot az erős láncszemek hátulján. Az egyszerűbb karkötőtervekkel ellentétben nincs szükség csavarokra vagy kalapálásra.

A biztonsági összecsukható csat belsejében található egy gyors hosszabbító is, amely gyorsan és egyszerűen meghosszabbítja a karkötőt akár 7 mm-rel. Ha megnyomja a csiszolt „IWC” gombot a kapocs külső rúdján, hét lépésben meghosszabbítja a karkötőt – anélkül, hogy levenné az órát a csuklójáról. Két biztonsági gomb teszi teljessé a masszív és jól megtervezett összecsukható kapcsot.

Részletes módosítások
A karkötő mellett a számlap is frissült. A központi kronográf mutatója immár acélszürke, nem piros, és a dátumablak a 3 órás pozícióból a 6 órás kis másodperces tárcsára tolódott el. Két változás a Yacht Club eleganciáját emeli, és szerkesztőségünk is jól fogadta.

READ  Nincsenek szavak és türelem... Edifice ECB-800DB-1A teszt (1.)

Az elegáns benyomást azonban csökkenti, hogy az amúgy is jelentős rozsdamentes acél ház 43,5 mm-ről 44,6 mm-re nőtt. Szerkesztőségünk elismerte, hogy közülük senkinek sem volt olyan csuklója, amely megfelelne annak jelentős méreteinek.

Ennek ellenére nehéz karóra rendkívül kényelmes az ergonómikusan kialakított ferde fül és egy rugalmas acél karkötőnek a nagy viseletnek. Sajnos az IWC karkötőjének rugalmassága és állíthatósága viszonylag nagy réseket biztosít a láncszemek között, amelyek megfoghatják és kihúzhatják a hajat.

Bevált technológia
A Yacht Club korábbi generációiból származó alkatrészek közé tartozik a robusztus és erőteljes házon belüli szerkezet, a Caliber 89361, amely számos kiváló tulajdonsággal rendelkezik, mint például a 68 órás teljesítménytartalék; hagyományos oszlopkerék-vezérlő mechanizmus; a márka saját, kivételesen hatékony Pellaton kettős kilincses tekercsrendszere; szabadon rugózott, hőálló Glucydur kiegyensúlyozó kerék; és egy repülési funkció a futó kronográf közvetlen újraindításához. Gyönyörű dekoratív felületeket, arannyal díszített gravírozást és egy arany IWC medált is mutathat a csontvázas oszcilláló rotoron. A házon belüli mozgás másik jellemzője a 12 órás és 60 perces kombinált számláló a számlap felső felében, amely az eltelt időt hivatott intuitív módon, akár egy órán mutatni. A kombinált számláló azonban túl kicsi a mindennapi használatra, és a jelölései túl finomak ahhoz, hogy gyorsan és egyszerűen leolvassák az eltelt időt percenként. A számlap körüli kronográf másodpercsávja is rendkívül finom, a központi kronográf másodpercmutatója pedig nem elég hosszú ahhoz, hogy teljesen elérje. Összefoglalva, ez egy vegyes, jól olvasható idő és dátum, valamint az eltelt idő sokkal nehezebben olvasható.

Pontos arány
Az árfolyamtesztünk többet tárt fel a svájci mozgalomról. Az elektronikus időmérő gép elhanyagolhatóan kicsi, +0,8 másodperces napi sebességet mutatott, a pozíciók közötti maximális eltérés mindössze 4 másodperc, és a kronográf bekapcsolt állapotában közel azonos értékeket mutatott. Egy kéthetes viselési teszt igazolta a kis napi eltérést nulla és +2 másodperc közötti értékekkel – így tesztóránk megbízható partner a mindennapi használatra.

READ  Messzire repültem - G-Shock Royal Air Force GR-BGR-B200RAF

A mozgás mellett vegyes érzelmeket ébreszt a Yacht Club egy másik, változatlan tulajdonsága – a hat bar nyomásállóság, amely 60 méteres mélységben a víznyomásnak felel meg. Bár ez elsőre soknak tűnhet, a vízállóság, mivel laboratóriumi körülmények között tesztelik, meglehetősen alacsony egy, a vitorlázás világához köthető tengeri luxus sportóránál. A permettel vagy hullámokkal való érintkezés azt jelenti, hogy az órának legalább 10 bar-nak vagy 100 méternek ellenállónak kell lennie, hogy bizonyos fokú biztonságot biztosítson különféle környezetben. És bár ez még mindig nem sok, ez a jelenlegi szabvány minden olyan vízi sportóránál, amelyet nem kifejezetten búvárkodásra terveztek.

A hajótulajdonosok tanácsa egyszerűen a következő: jobb, ha ezt az órát hordja este, a fedélzet alatt vagy vacsorázni a kikötőben, és vagy lazítson a fedélzeten napközben, vagy bízzon egy egyértelműen meghatározott sportórában. Az új Portugieser Yacht Club Chronograph jól felszerelt a normál mindennapi viselethez és a könnyű sporttevékenységekhez – és tökéletes úri vitorlázó társasági eseményekhez a fedélzeten vagy az alatt.

SPECIFIKÁCIÓK:
Gyártó: IWC Schaffhausen, Baumgartenstrasse 15, 8201 Schaffhausen, Svájc
Hivatkozási szám: IW390701
Funkciók: Óra, perc, kis másodperc, repülési kronográf kombinált 60 perces és 12 órás számlálóval, dátum
Mozgalom: Házon belüli kaliber 89361, automata, 28 800 vph, 38 ékszer, hack mechanizmus, gyors dátumbeállítás, Incabloc lengéscsillapító, oszlopkerék, finom szabályzó csavarsúlyokkal, Glucydur mérleg, 68 órás teljesítménytartalék, átmérő = 30 mm, magasság = 7,5 mm
Tok: Rozsdamentes acél, kupolás zafírkristály mindkét oldalon tükröződésgátló bevonattal, csavaros korona, menetes hátlap zafírkristály kilátó ablakkal, 60 m-ig vízálló
Karkötő és kapocs: Rozsdamentes acél karkötő biztonsági összecsukható csattal és gyors kihúzással
Mérési eredmények (eltérés másodpercben 24 óránként, kikapcsolt/bekapcsolt kronográf esetén):
Tárcsázza a 0 / +1 számot
Tárcsázza +3 ​​/ +2
Korona fel -1 / -2
Korona le +2 / +2
Korona bal +2 / +3
Korona jobb -1 / -3
Legnagyobb eltérés 4/6
Átlagos eltérés +0,8 / +0,5
Átlagos amplitúdó:
Lapos helyzetek 287° / 273°
Függesztési pozíciók 257° / 236°
Méretek: átmérő = 44,6 mm, magasság = 14,3 mm, súly = 170 gramm
Változatok: ezüst számlappal (Ref. IW390702, 13 100 USD); rozsdamentes acél és rózsaszín arany tokkal és karkötővel (Ref. IW390703, 19 900 USD)
Ára: 13 100 dollár

READ  3512...

Írta: Alexander Krupp
watchtime.com
Fordította: google