A 2022-es Ford Mustang Mach-E jó minősítést kapott a keményebb IIHS törésteszten

A Ford eleget tett, hogy felkészítse elektromos crossoverét, a 2022-es Mustang Mach-E-t egy T-bone-balesetre Amerika útjain. Erre a következtetésre jutott az Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) új töréstesztje.

HALLGASS – SEHOL MÁSHOL EL NEM ÉRHETŐ – EXKLUZÍV FORD PODCASTOKAT A BEGURULVA ÉS A PODCARS OLDALAKON!

Az új teszt során, amely 82 százalékkal több energiát ad egy tesztjárműnek, mint a régi, a Mustang Mach-E megtartotta „Jó” besorolását, ami a lehető legmagasabb szint az oldalsó ütközések értékelésében.

Az elektromos crossover jó munkát végzett az első és a hátsó ülésen utazók fejének védelmében, és „jó” eredményt ért el ezeken a teszteken. A legtöbb testtáji bábukról eközben végzett mérések alacsony sérülésveszélyt mutattak, csak a sofőr törzse mutatott némileg emelkedett kockázatot.

Ez azonban nem volt jó hír a Mustang Mach-E számára. Szerkezeti teljesítményét tekintve pontokat rögzítettek, mert a bal hátsó ajtó részben kinyílt az ütközés során. Ez azt jelenti, hogy az IIHS a „Jó” besorolásról „Elfogadható” minősítésre rontotta a crossovert a tesztelés adott alkategóriájában.

A biztonsági szervezet körülbelül egy éve bejelentette, hogy új, szigorúbb oldalütközés-tesztelést vezet be, hogy jobban tükrözze az amerikai utakon közlekedő járműveket, amelyek nehezebbek és magasabbak, mint a teszt kezdeti kezdeti járművei. Ez súlyosabb balesetekhez vezetett, amelyekben több ember hal meg.

Ennek eredményeként az IIHS 3300 fontról (1497 kg) 4200 fontra (1905 kg) növelte ütközésgátlójának súlyát. A balesetek sebességét is megnövelték, hogy tükrözze a legégetőbb biztonsági szempontokat az utakon. A sorompó most 50 km/h helyett 37 mph-val (60 km/h) ütközik egy tesztjárműbe.

A tesztelés nagy kihívást jelent, mivel a szervezet által tavaly tesztelt 20 kis SUV közül csak egy kapott „Jó” minősítést az új rendszer szerint. A jövőben azonban ez a minősítés szükséges lesz ahhoz, hogy az autók elnyerjék a „Top Safety Pick+” díjat, az IIHS legmagasabb elismerését.

CarsCoops/Google fordító