Zöld megmérettetés – Az Egyesült Államokban a Tonale Plug-in Hybrid Q4 nyerte a 2024-es Év Green SUV-ja díját.

  • Az Alfa Romeo Tonale Plug-in Hybrid Q4 elnyerte a Green Car Journal 2024-es Év Green SUV™ címét.
  • A Green Car Journal egy tekintélyes amerikai magazin, amely 1992 óta foglalkozik az autók, az energia és a környezet kapcsolataival.
  • A 15,5 kWh-s lítium-ion akkumulátor 90 kW-os villanymotorral több mint 49 mérföld elektromos hatótávolságot biztosít városokban és több mint 372 mérföld teljes hatótávolságot.
  • A szabványos Q4 összkerékhajtás az első kerekeket hajtott 1,3 literes turbófeltöltős gázmotorhoz, a hátsót pedig a villanymotorhoz kötve.

A Green Car Journal magazin az Alfa Romeo Tonale-t ítélte oda a 2024-es Év Green SUV™ címének. A Tonale az Alfa Romeo első C-SUV-ja, amely Plug-In Hybrid technológiával és szabványos Q4 összkerékhajtással kapható, és kifejezetten a maximális tapadást és biztonságot szolgálja. A Green Car Journal szerkesztői nagyra értékelték a Tonale olasz stílusát, menetdinamikáját, funkcionalitását és csúcstechnológiás belső terét.

„Az Alfa Romeo Tonale izgalmas és sportos módot kínál az elektromos járművek vezetésére” – mondta Ron Cogan, a Green Car Journal és a GreenCarJournal.com szerkesztője és kiadója. „Az első 49 mérföldön egy stílusos és ikonikus olasz elektromos járművet vezetsz, nulla károsanyag-kibocsátással. Ezen túlmenően, ha a napi szükségletek tovább kívánják lépni, a Plug-In Q4 hibrid hajtáslánc teljes hatótávolsága több mint 372 mérföld, és tartalmas utazást tesz lehetővé anélkül, hogy aggódnia kellene a töltés miatt.

Az Alfa Romeo Tonale MHEV modellt is alaposan körbejárták

Az Alfa Romeo Tonale a szegmens leghatékonyabb Plug-In Hybrid Q4 C-SUVja. A fejlett erőátviteli rendszer az 1,3 literes turbófeltöltős négyhengeres motort használja 6 sebességes automata sebességváltóval, amely biztosítja az első kerekek tapadását.
Hatékonyságát és teljesítményét elektromos üzemmódban is erősíti és biztosítja egy 15,5 kWh-s lítium-ion akkumulátor, amely 90 kW-os csúcsteljesítményű és 250 Nm nyomatékú villanymotort hajt meg. A teljes teljesítmény kategóriájában a legjobb: 280 lóerő.

„Kategória legjobb, 285 lóerős teljesítményével és több mint 49 mérföldes teljes elektromos hatótávjával a Tonale tökéletes példája annak, hogy az Alfa Romeo hogyan igyekszik ötvözni a hatékonyságot azzal a jellegzetes sportos karakterrel, amelyről az Alfa Romeo márka ismert.” – mondta Larry Dominique, az Alfa Romeo North America vezetője. „A Tonale csak az első lépés a márka villamosítási útján, amely úgy fejlődik, hogy közben hű marad a jellegzetes olasz DNS-hez és stílushoz, amelyet vásárlóink szeretnek.”

Szia hölgyem/uram! Egy kis Alfa Romeo Tonale MHEV makogás érdekel?

A Green Car Journalról

A díjnyertes Green Car Journal 1992 óta foglalkozik az autók, az energia és a környezet kapcsolatával. A magazin legfrissebb számának digitális kiadása – amely alapos áttekintést nyújt a hibrid, plug-in rendszerek erősségeiről és különbségeiről hibrid és akkumulátoros elektromos járművek – a GreenCarJournal.com oldalon található linken keresztül érhetők el.

Az Alfa Romeo Tonale csak csigaként képes teljesíteni a jávorszarvas-tesztet (VIDEÓVAL!)