Az Alfa Romeo Tonale csak csigaként képes teljesíteni a jávorszarvas-tesztet (VIDEÓVAL!)

Az Alfa Romeo a legsportosabb a Stellantis tömegpiaci európai márkái közül, de ez az észlelt atletikusság nem jelent nagy eredményt a jávorszarvas teszten.

A KM77 YouTube-csatorna spanyol útkúp-ínyencei végigfutották a kis SUV-t a szokásos sávváltási és szlalomprogramjukon, és megállapították, hogy a Tonale nem bír 74 km/h-nál nagyobb sebességgel néhány narancssárga oszlop kiemelése nélkül.

Ezt a sebességet az autó DNS-hajtásválasztójának dinamikus üzemmódjában érték el, ami arra kényszerítette a duplakuplungos sebességváltót, hogy alacsony sebességfokozatba lógjon, és így hasznos motorfékezést kapott. A korábbi teszteken az autó alapértelmezett normál üzemmódjában a Tonale nem fékezett magától, és tovább szántott. Ez a 46 mérföld/órás sebesség nem vészes eredmény egy SUV-nál, de semmi lövés. A sokkal nehezebb Mini Cooper SE Countryman 79 km/h-val száguldott át ugyanezeken a kúpokon, egy Nissan Ariya pedig 77 km/h-val 48 mph-t regisztrált.

A teszt Tonale egy európai specifikációjú elsőkerék-hajtású autó volt, belépő szintű, 128 LE-s (130 LE) enyhe hibrid 1,3 literes négyhengeres motorral, bár a Speciale felszereltsége azt jelentette, hogy 235/40 R20-as abroncsokkal futott. valamivel nagyobb érintkezési folt, mint az alapautókba szerelt 235/50 R18-asoknál.

Ez az apró teljesítmény nem befolyásolta a sávváltás eredményét, de hatással volt a szlalomszámok kimenetelére, mert a szlalomot holtpontból hajtják végre, és a Tonale-nek egy időbe telt, amíg elindult. 24,9 másodperc alatt fejezte be a pályát, szemben a Mini Cooper SE Countryman 23,3 másodpercével.

A KM tesztcsapata azonban elismerte, hogy a Tonale tesztadatai nem mondják el a teljes történetet, és kijelentették, hogy az úton valós vezetési helyzetekben az Alfa lenyűgözően fürgenek érzi magát, ellenáll a túlzott karosszéria-gurulásnak és precíz kormányzást kínál.

Kép és szöveg: carscoops.com