Az ABT CUPRA öt napot töltött a hivatalos teszten az új Formula E szezonra készülve

Formula E “ruhapróba” az ABT CUPRA-hoz új partnerekkel

Következő állomás Mexikó. Az ABT CUPRA öt napot töltött a hivatalos teszten az új Formula E szezonra készülve, amely január 14-én kezdődik a Mexikóváros szívében található Autódromo Hermanos Rodríguezben. A csapat a spanyolországi Valenciában először nyilvánosan is bemutatta a ZF logót versenyautója új generációján. A németországi Friedrichshafenben székhellyel rendelkező globális technológiai csoport az ABT műszaki partnere lesz, és szorosan együttműködik a versenycsapattal a Formula E visszatérésén.

„Az ABT és a ZF már régóta sikeresen dolgozik együtt számos versenykategóriában. Ezért örülünk annak, hogy a két márkánk most egy csapatot alkot a Formula E-ben, és ezen túlmenően is vannak közös elképzeléseink a jövőre nézve” – mondja Thomas Biermaier, az ABT Sportsline vezérigazgatója és az ABT CUPRA FE csapatfőnöke. „A ZF hajtáslánc-fejlesztési tapasztalata és szakértelme, valamint két cégünk közelsége fontos szerepet játszott abban a döntésben, hogy a Mahindra Racinget választották gyártónak.”

A Mahindra Racing partnereként a ZF felelős a hajtáslánc fejlesztéséért, amelyet az ABT az idei szezonban Mahindra ügyfélcsapatként is használ Robin Frijns és Nico Müller autóiban. „Az új szezonban a Formula E valóban erősebb autókkal és négy új versenypályával lendül fel. Ezért nagyon büszkék vagyunk arra, hogy elektromos ZF hajtásláncunkat használni fogják az ABT Formula E-be való visszatérésekor” – mondta Sascha Ricanek, a ZF Race Engineering ügyvezető igazgatója. „Bár a tapasztalat azt mutatja, hogy ebben a sorozatban a rajtrács mindig rendkívül versenyképes, remélhetőleg sokat érhetünk el együtt a következő szezonban.”

A SÜDPACK egy másik cég, amelyet az ABT sportmarketing-vezetője, Harry Unflath bevont a Formula E projektbe, amely jól látható a logójával ellátott versenyautón. A cég az élelmiszerek, gyógyászati cikkek és nem élelmiszeripari termékek csomagolására, valamint műszaki alkalmazásokra szánt nagy teljesítményű fóliák vezető gyártója, és már két éve partnere az ABT DTM csapatának. „Örülünk, hogy visszatérő partnereink családja folyamatosan bővül” – mondja Unflath. “Nagy az érdeklődés, és bízom benne, hogy még egy-két dolgot be tudunk jelenteni a szezon elején.”

A csapatok közös tesztje egyben a szezonkezdet ruhapróbája is volt: Valenciából az összes versenyautó és az összes felszerelés közvetlenül indul útnak Mexikóba. „Nagyszerű látni, hogy a Formula E visszatérésünk apránként valósággá válik” – mondja Hans-Jürgen Abt, az ABT SE vezérigazgatója. „A csapat kiváló teljesítményt nyújtott a valenciai pályán és azon kívül is – köszönet illeti az egész csapatot azért a kemény munkáért, amely az elmúlt hetekben és hónapokban történt, hogy ez megvalósuljon.” Az ABT CUPRA FE számára ezért Spanyolországban nem a gyors köridőkön volt a hangsúly, hanem elsősorban az újonnan alakult csapat beilleszkedésére és a folyamatok és együttműködések egyre gyakoribb gyakorlására a Mahindrával. „Megpróbáltuk a lehető legjobban kihasználni az időt a teendők listájának feldolgozására” – mondja Thomas Biermaier. „Most rengeteg házi feladatunk van a szezonnyitót megelőző hetekben, hogy kielemezhessük az összes adatot, és a lehető legfelkészültebben utazhassunk Mexikóba.”

Robin Frijns és Nico Müller számára ez volt az első alkalom a saját versenyautójukban Valenciában. Korábban csak néhány kilométert teljesítettek a Mahindra Racing tesztautójával. „Új autó, új színek, új csapat és új csapattárs – annak ellenére, hogy régóta vagyok a Forma-E-ben, szinte minden új számomra” – mondja Frijns. „A csapatunk előtt álló kihívások listája hosszú, és ez a tesztnapok után sem változott. De sok mindent elértünk, és egyre jobban megismerjük az autónkat.”

Míg Frijns a korábbi években a Forma-E-ben is versenyzett, csapattársa számára ez egy kis visszatérés: Nico Müller legutóbb a hetedik szezonban versenyzett Monacóban. „Nagyon jó érzés újra a Formula E paddockban és az ABT csapatában lenni” – mondja Müller. „Teljesen sok kört teljesítettünk, jól kijöttünk csapatként, és egyre jobban összenőttünk. A várakozás egyre nő.”

Robin Frijns és Nico Müller legközelebb a mexikóvárosi szabadedzéseken ül majd versenyautóiba, amelyek feltűnő dizájnja nagy feltűnést keltett Valenciában. A Forma-E ezután 14 órakor kezdi meg kilencedik szezonját. helyi idő szerint 2023. január 14-én, szombaton.